Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Drie nieuwe middelgrote e-modellen
De Mecalac e12-5 kan laden, graven en transporteren.

Drie nieuwe middelgrote e-modellen

Materieel zonder uitstoot heeft de toekomst. Sterker nog: door de stikstofproblematiek in ons land worden projecten steeds vaker emissieloos aanbesteed en uitgevoerd. Elektrisch aangedreven machines zijn op bouwlocaties daardoor sterk in opmars. Ahlmann Nederland introduceert drie nieuwe e-modellen én de BouwPower BP 100 waarmee je overal en altijd stroom hebt.

Ahlmann Nederland loopt graag voorop met innovatieve techniek en dus komt zij met drie nieuwe middelgrote machines, alle elektrisch aangedreven. Het gaat hier om de E-serie van de Mecalac Group: Mecalac e12, Mecalac eD6 en Ahlmann eS1000. Opvallend genoeg gaat het daarbij niet om ‘mini’s’, maar om middelgrote machines die veel werk kunnen verzetten op de emissievrije bouwplaats. Bovendien vult dit trio elkaar perfect aan, want ze kunnen laden, graven en transporteren. De Ahlmann eS1000 is een 8-tons zwenklader met 1.000 liter bak, terwijl Mecalac de CO2-reductie te lijf gaat met de e12, een 11-tons mobiele graafmachine, en met de 6-tons eD6 dumper. “Net als in 2020 bij de door ons ontwikkelde AZ95 Electric, was ons uitgangspunt dat de machines minimaal 8 uur op een volle accu moeten kunnen draaien zonder concessies te doen qua kracht of inzetbaarheid”, licht Peter van Keulen van Ahlmann Nederland toe. “Dit maakt de E-serie absoluut interessant voor het grondverzet en de wegenbouw. Bij deze nieuwe generatie staat de ‘e’ niet alleen voor elektrisch, maar ook voor emissievrij, ecologisch en efficiënt. Het zijn duurzame machines, die op basis van hun kracht, inzetduur en compactheid ideaal zijn voor binnenstedelijke projecten zonder uitstoot van CO2 en fijnstof.”

Met de BouwPower BP100 met 102 kWh bruto capaciteit heb je in een handomdraai overal stroom.

Altijd en overal stroom dankzij compacte powerbox

Naast zero-emissie materieel vormt ook energieopslag een belangrijk thema binnen de sector. Zonder een goede laadinfrastructuur is het immers onbegonnen werk om projecten volledig emissievrij uit te voeren. “Hiervoor biedt Ahlmann Nederland een oplossing op maat, namelijk de BouwPower BP100. Met deze compacte powerbox met 102 kWh bruto capaciteit heb je in een handomdraai overal stroom. Het vervangt zo het traditionele dieselaggregaat.” De BP100 is volgens Peter veilig, robuust en duurzaam. “Over elk detail is tot in de puntjes nagedacht, zowel qua veiligheid, gebruiksgemak als design. De BouwPower garandeert een waterdichte bescherming (IP66) voor het accupakket en de elektrokast.” De powerbox weegt 1.850 kg maar is dankzij een palletframe onder het batterijpakket en bovenop een centraal hijsoog eenvoudig op een aanhanger te tillen en naar elke gewenste plek te vervoeren. En schakel je meerdere accuboxen parallel dan biedt het tevens genoeg kWh om in één gang ook grotere machines ’s nachts bij te laden. De BP100 zorgt bovendien voor licht rond de werkplek en biedt stroom voor een koelkast, koffiezetapparaat, laptop of telefoons in de bouwkeet.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.