Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Draadloos bestuurde vrachtauto is realiteit’

‘Draadloos bestuurde vrachtauto is realiteit’

Voor chauffeurs van zware voertuigen is radiografische afstandsbesturing werkelijkheid geworden. Handig en veilig in kleine ruimtes met beperkt zicht. Tele Radio maakt dankzij een maatwerkzender – zonder de veiligheid in gevaar te brengen –kinderspel van de besturing buiten de cabine.

De toepassingen van draadloze bedieningen breiden zich steeds verder uit. Tele Radio is toonaangevend op het gebied van het ontwikkelen, fabriceren en verkopen van deze systemen voor de industrie. Zo werkt Tele Radio al sinds 2019 samen met diverse Volvo vestigingen voor de geavanceerde radiografische besturing van vrachtwagens met een external steering interface (Exster). Er zijn al succesvolle, operationele systemen in Scandinavië en Spanje.

Het Tele Radio PUMA systeem.

Voor de besturing wordt gebruik gemaakt van het Tele Radio PUMA systeem, dat volledig compatibel is met de Volvo Exster interface. De ontvanger is direct verbonden met de BB-CAN van de vrachtwagen waardoor de installatie eenvoudig is en met gebruikmaking van zo min mogelijk componenten. De chauffeur kan zijn vrachtwagen buiten de cabine, op afstand besturen. Dat zorgt voor flexibiliteit, overzicht en dus veiligheid. De afstandsbediening is ook efficiënt omdat één persoon nu het werk van twee personen kan uitvoeren. 

De Tele Radio PUMA is overigens voor ieder soort motorvoertuig te programmeren. Een  vrachtwagen kan er me voor- en achteruitrijden tot 10 km/u, stoppen, starten en draaien. Alle in de truck ingebouwde veiligheidssystemen blijven functioneren. Het is zelfs ook mogelijk om de besturing van de opbouwkraan te programmeren. Ook veel andere vrachtwagenfabrikanten werken aan interfaces voor externe besturing. Tele Radio werkt nauw met ze samen om snel op deze trend in te kunnen spelen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.