Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Douwe Hoekstra breidt vloot uit met 26-tons Develon DX255LC-7
Douwe Hoekstra zet de nieuwe Develon-aanwinst direct in op een grootschalig bouwproject van de Waard Grondverzet in Almere.

Douwe Hoekstra breidt vloot uit met 26-tons Develon DX255LC-7

Met de levering van een Develon DX255LC-7 nam Douwe Hoekstra Kraanverhuur & Transport uit Nijemirdum in maart het eerste Streep-7 model van de Zuid-Koreaanse constructeur in gebruik. Deze 26-tons graafmachine is voor het Friese familiebedrijf bepaald geen onbekende. Inmiddels zijn er drie stuks van opgenomen in de materieelvloot, die gebroederlijk naast elkaar worden ingezet op een project in Almere.

Douwe Hoekstra Kraanverhuur & Transport is opgericht in 1980 en groeide in ruim vier decennia uit tot een gerenommeerde speler op het gebied van grondverzet en transport, die actief is door heel Nederland. De samenwerking met de Develon-dealer gaat zelfs nog langer terug, want vroeger werkte Douwe als melkrijder/monsternemer. In zijn vrije tijd startte hij een handelsonderneming in bietenbladen, die als koeienvoer werden doorverkocht aan veehouders. “Voor het laden van de kipwagen kocht Douwe al in 1976 bij ons een eerste mobiele graafmachine”, herinnert deze dealer zich.

Het kantelstuk is een innovatie van Pladdet. Dankzij een opbouwhoogte van 455 mm blijft het verlies aan opbreekkracht beperkt.

Uit de folder

Door de jaren heen zet Douwe Hoekstra machines, tractoren en vrachtauto’s van diverse merken in. Er is wel een rode draad te herkennen. In 1987 behoorde het bedrijf tot de eerste Daewoo-klanten in Europa. De Develon-dealer licht toe: “Van Vliet in Waddinxveen was bezig om machines hierheen te halen. Dat ging om de DH180CL van zo’n 20 ton. Als het zou lukken om die vanuit de folder te verkopen, mochten wij samen met de klant naar de fabriek in Zuid-Korea. We bivakkeerden met Douwe Hoekstra, Brandsma Wolsum en De Haan Wirdum een week in het Hilton Hotel in Seoul. Nadien volgden drie handtekeningen onder het definitieve koopcontract.”

Als gebruiker van het eerste uur zijn er door de jaren heen meerdere Daewoo, Doosan en nu dus Develon-machines afgeleverd in Nijemirdum. Douwe en diens zoon Atze tonen zich al bijna een halve eeuw een trouwe klant van drie generaties van dit dealerbedrijf. Atze Hoekstra zegt daarover: “Wij kunnen erg goed met onze dealer. Hun kennis en professionaliteit zijn ons veel waard. Develon staat voor gedegen service en kwaliteit. Machines bevatten steeds complexere techniek, dus ligt een storing al snel op de loer. Dan is het wel zo fijn als je kunt terugvallen op een dealer om de hoek.”

De nieuwe aanwinst vormt op de locatie een drie-eenheid met de eerder geleverde Doosans DX255LC-5 en DX285LC-5.

Extra bereik

Met de nieuwe Develon-aanwinst voegt Douwe Hoekstra een derde DX255 toe aan de vloot. De andere twee zijn in een multi-uitvoering met verlengde giek, goed voor een graafbereik van 12 of 14 meter. Die laatste is door de dealer omgedoopt tot DX285. Het machinepark bestaat uit in totaal uit 10 vrachtwagens, 8 tractoren, 4 knikdumpers en 27 graafmachines, waaronder zes Doosans. We herkennen nog een DX35Z, DX165W-5 en twee DX225LC-5’s. De in maart geleverde DX255LC-7 is voor Douwe Hoekstra de eerste Develon van de nieuwste generatie, die voldoet aan de strenge Stage V-emissienorm.

Dankzij een dom onder de monoboom ontstaat wat meer hoogte onder de bak en zijn kippers of dumpers ook van dichtbij te laden.

De vertrouwde en zuinige DL06V-zescilinder krachtbron levert 141 kW (189 pk) aan motorvermogen, zodat de machine met gemak overweg kan met een 1.800 liter bak. Af fabriek is de 26-tons rupsgraver voorzien van een contragewicht van 5,5 in plaats van 5 ton plus een 360° camerasysteem met apart scherm. De Develon-dealer plaatste een dom onder de monoboom, waardoor wat meer hoogte onder de bak ontstaat en het dus makkelijker is om van dichtbij kippers of dumpers te laden. Andere opties zijn: 27mc-apparatuur (via joysticks te bedienen), treeplanken rondom, geblindeerde ruiten, CW40-snelwissel met Pladdet-kantelstuk en Leica GPS-systeem. 

De DL06V zescilinder levert 141 kW (189 pk) aan motorvermogen, zodat aan de rupsgraafmachine met gemak een 1.800 liter bak kan hangen.

Drie-eenheid

De Develon DX255LC-7 vervangt een 30-tons rupsgraafmachine en draait continu op projecten van de Waard Grondverzet uit Zeewolde. Vandaar dat Douwe Hoekstra de machine heeft laten spuiten in hun kenmerkende groen-witte kleurstelling. De twee DX255’s en DX285 vormen een krachtige drie-eenheid op een grootschalig bouwproject in Almere. Of het nu een langdurige of korte klus is, dankzij een uitgebreid machinepark brengen de 35 medewerkers van Douwe Hoekstra ieder werk tot een goed einde. “Omdat wij een zeer breed scala aan machines hebben, is er voor elk probleem een oplossing”, weet Atze.

Of het nu gaat om een incidentele opdracht voor het uitvoeren van een transport, de levering van één of meerdere machines of de verzorging van een compleet project met de gecombineerde inzet van diverse grondverzetmachines, bij de specialisten van Douwe Hoekstra ben je al ruim 40 jaar aan het juiste adres. Niet alleen in de grond-, weg- en waterbouw, want de onderneming voert ook meer specialistische opdrachten uit, zoals sloop- of maaikorfwerkzaamheden. “Onze toegewijde werknemers hebben een ruime staat van dienst en ondersteunen onze klanten met creatieve oplossingen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.