Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Douglas hout behandelen

Douglas hout behandelen

Douglas hout is steeds meer in trek. Het is namelijk een duurzame keus, milieuvriendelijk, goed voor de portemonnee, kent een hoge kwaliteit en heeft ook nog eens een prachtige kleur. Wil je écht het maximale uit dit hout halen, dan kies je voor Douglas hout behandelen. Zo verleng je de levensduur van je schutting, veranda of tuinmeubelen maximaal. 

Waarom behandelen slim is

Douglas hout is van zichzelf een vrij sterke houtsoort. Zonder behandeling gaat het nog steeds zo’n 10-15 jaar mee. Laat je het hout echter op z’n natuurlijk beloop, dan zal het met de tijd gaan vergrijzen. Daarmee verdwijnt dus langzaamaan de karakteristieke oranjeachtige tint. 

Vervelender is echter dat het niet goed tegen langdurig vocht kan. Ook kan het te lijden hebben onder uitdroging. Met onze Hollandse wintermaanden die steeds natter en zomers die juist droger en warmer worden, is de conclusie dus al snel getrokken dat Douglas-hout behandelen extra belangrijk is geworden. 

Waarmee kan ik Douglas hout beste behandelen? 

Voordat je begint met de behandeling is het belangrijk dat het hout goed schoon is. Zo zorg je ervoor dat de olie, verf of beits er goed in kan trekken en het best mogelijke resultaat op je wacht. 

Douglas hout behandelen met olie

Houd je enorm van natuurlijke look van het hout en wil je die zo lang mogelijk behouden? Dan is Douglas hout behandelen met transparante olie een slim idee. Dat de olie goed wordt opgenomen door het hout, zorgt ervoor dat de gebruikelijke vergrijzing die normaal gesproken na verloop van tijd optreedt, wordt tegengegaan. 

Wel dien je er rekening mee te houden dat deze behandeling vrij regelmatig herhaald dient te worden, namelijk om de 2-3 jaar. 

Douglas hout behandelen met verf

Wil je graag profiteren van alle positieve kenmerken van het hout maar staat de kleur je niet zo aan, dan is verven een goede oplossing. Daarmee kies je ook automatisch voor de best mogelijke duurzame bescherming van het hout.

Verven is echter wel een wat tijdrovend klusje, aangezien het hout vooraf eerst geïmpregneerd dient te worden. Daar staat weer tegenover dat Douglas hout behandelen met verf ervoor zorgt dat je er de eerstkomende 10-12 jaar geen omkijken meer naar hebt. 

Douglas hout behandelen met beits

Het verschil tussen beits en olie is eigenlijk niet zo heel groot. Toch zijn er verschillen die doorslaggevend kunnen zijn, vooral op basis van vooral je persoonlijke voorkeur. Beits zorgt namelijk weliswaar voor een betere bescherming dan olie, maar geeft een minder natuurlijk ogend resultaat. Aan de andere kant geldt dat hoe donkerder de beits is van kleur, hoe hoger de beschermfactor is. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.