Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Doosan ‘Transparante Bak’ Wint Twee Matexpo Awards

Doosan ‘Transparante Bak’ Wint Twee Matexpo Awards

Het systeem won in zowel de categorie innovatie als veiligheid een prijs en sleepte daardoor twee van de drie prijzen die te vergeven waren in de wacht op de Matexpo. Door een onafhankelijke jury werden de prijzen uitgereikt bestaande uit specialisten uit de sector, onder leiding van juryvoorzitter Danny van Parys. Er zijn dit jaar 51 aanvragen voor de awards ingediend (22 voor de innovatieprijs, 12 voor de veiligheidsprijs en 17 voor de Groene prijs).

Matexpo is een tweejaarlijkse internationale vakbeurs waar machines en apparaten voor de bouw-, industrie- en milieusector worden getoond. Het is de op twee na grootste vakbeurs in de branche in Europa, met een goede reputatie. De beurs trekt gemiddeld meer dan 40.000 bezoekers.

Innovatie gebruiken om de veiligheid te vergroten

De Doosan transparante bak heeft een volledig geïntegreerd systeem waarmee de machinist van de wiellader de dode hoeken van de bak op het scherm in de machine kan zien. Het systeem legt beelden vast aan de voorkant van de wiellader door middel van twee camera’s die aan de boven- en onderkant van de machine zijn gemonteerd. Deze geven samen een gecombineerd beeld in realtime weer.

Vanwege de dode hoeken die worden veroorzaakt door de bak van de wielader, wordt het gebied voor de machine gezien als een gebied wat gevaarlijk is. Met de nieuwe Doosan transparante bakfunctie kan de machinist eenvoudig alles goed zien. Zo wordt de veiligheid vergroot en ongevallen voorkomen. Een ander voordeel is dat de werkefficiëntie aanzienlijk kan worden verbeterd doordat de machinist een vooruitziend perspectief te zien krijgt tijdens het laden, lossen of bij het vervoeren van materialen.

Patenten zijn aangevraagd voor Korea, Noord-Amerika, Europa en China

Doosan Infracore is het eerste bedrijf ter wereld dat een frontprojectiefunctie ontwikkeld heeft en toepast op de transparante bak voor bouwmachines en heeft daar patent op aangevraagd voor Korea, Noord-Amerika en China.

Doosan heeft al meerdere geavanceerde veiligheidssystemen ontwikkeld voor verschillende machines. Zoals bijvoorbeeld de Around View Monitor (AVM) – een systeem dat de omgeving van de machine kan observeren en een waarschuwingssysteem aan de achterkant met ultrasensoren die beide goed ontvangen zijn in de branche. Een woordvoerder van Doosan merkt op: ‘’Omdat de veiligheidsnormen voor de bouwplaats en de machines steeds hoger worden zijn veiligheidssystemen straks niet meer weg te denken. We zijn van plan door te gaan met het ontwikkelen van meer veiligheidsvoorzieningen die de machinist en andere werknemers kunnen beschermen. We willen voorop lopen bij het creëren van een veiligere bouwplaats.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.