Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Doosan lanceert nieuwe generatie DX140W-7 en de DX160W-7 Stage V mobiele graafmachines

Doosan lanceert nieuwe generatie DX140W-7 en de DX160W-7 Stage V mobiele graafmachines

De mobiele graafmachines hebben nieuwe functies zoals bestuurdersassistentie, verbetert comfort voor de machinist, grotere gereedschapskisten, nieuwe functies voor brandstofbesparing, meer vermogen, robuustheid en wendbaarheid.

De ultramoderne cabine van de nieuwe -7 modellen blinkt  uit in ergonomie, waardoor het comfort en het bedieningsgemak voor de machinist wordt vergroot. Naast een nieuwe stoel van hoge kwaliteit biedt de verbeterde cabine standaard meer functies dan andere machines op de markt. Dit zorgt voor een uitstekende bestuurbaarheid en hoge precisie in alle toepassingen.

De nieuwe assistentenfuncties voor de machinist

De Doosan DX140W-7 en de Doosan DX160W-7 mobiele graafmachines hebben standaard de nieuwe automatische graaf onderbrekingsfunctie welke de automatische bedrijfsrem in positie houdt wanneer het voertuig volledig stilstaat, zonder dat de machinist het rempedaal hoeft in te trappen. De machinist kan deze functie in- of uitschakelen door op de desbetreffende knop te drukken. Wanneer vervolgens het gaspedaal wordt ingedrukt, wordt de functie weer vrijgegeven. Ook de besturing van de joystick is een nieuwe optie waarmee de machinist de machine kan besturen met het duimwiel van de joystick, zonder dat de machinist daarvoor het stuur hoeft te gebruiken tijdens het werken en rijden in de werkmodus. Deze functie werkt alleen onder de snelheid van 20 km/u in de eerste of tweede versnelling. De functie wordt geactiveerd of gedeactiveerd door de duimwielstuurknop op het bedieningspaneel minimaal één seconde ingedrukt te houden. Als laatste in deze categorie is het laad isolatie systeem (LIS) een nieuwe optie die het rijcomfort van de machinist verbetert door de impact die naar de voorkant van de machine wordt overgebracht verminderen bij het off-road rijden op oneffen of op een ruw terrein. De functie LIS wordt ook geactiveerd door op de desbetreffende knop op het bedieningspaneel te drukken. Deze kan worden geactiveerd wanneer de snelheid tussen de 5 km/u en de 0,5 km/u is en gedeactiveerd kan tussen de snelheden van 4 km/u en 0,5 km/u.

Nieuwe tiltrotator-modus

Er is een nieuwe tiltrotator-modus op het bedieningspaneel van de mobiele graafmachines, die kan worden geselecteerd om een geoptimaliseerde hydraulische stroom te garanderen en helpt de nauwkeurigheid van de werking van de tiltrotator te maximaliseren door tegendruk te elimineren. Deze nieuwe modus is een speciale tweerichtingsstroom modus, maar wordt door de EPOS beheerd als een eenrichtingsstroom modus, met directe terugkeer naar de tank in elke richting. Dit voorkomt tegendruk en vergroot de stroom en controleerbaarheid. De cabine van de DX140W-7 en de DX160W-7 is standaard voorzien van een luxe stuur met een verchroomde spaak en logo. Het nieuwe ontwerp zorgt ervoor dat de machinist beter zicht heeft. Het stuurkolom heeft ook een nieuw ontwerp met een telescopische functie van 80 mm, waarmee de machinist het stuur dichter naar zich toe kan zetten, zodat hij zijn optimale houding kan vinden. Daarnaast is er ook een kantelhendel die een kanteling van 15 graden naar de machinist mogelijk maakt om het zicht over de bovenkant van het stuur te vergroten, bijvoorbeeld bij het graven van sleuven. Het smallere ontwerp van de stuurkolom draagt dus erg bij aan een beter zicht.

Andere belangrijke nieuwe functies in en rondom de cabine zijn:

 • 8-inch Doosan smart Touchscreen, die meer informatie geeft via een 30% groter scherm
 • DAB-audio, wat handsfree bellen en bluetooth mogelijk maakt
 • Keyless start door de Doosan Smart Key zodat je de machine van een afstand op slot kan doen en van het slot kan afhalen
 • Vernieuwde ruitenwisser
 • Vernieuwde pedalen
 • Verbeterde luchtstroom voor ontdooien en airconditioning
 • Centraal hoog gemonteerd stoplicht CHMSL
 • 9 LED werklampen standaard
 • 4 extra LED werklampen optie
 • Around view monitor, 360 graden camera’s optie
 • Ultrasone detectie van obstakels optie

Verbeterde mogelijkheden voor gereedschapsdragers

De Doosan DX140W-7 en de Doosan DX160W-7 bieden een verbeterde frontbeweging voor roterende gereedschappen. Daardoor is het werkbereik ook verbeterd. Daarnaast is de slag van de knik armcilinder vergroot terwijl de locatie van de cilinder hetzelfde blijft. Bovenop de giekcilinder is nu een sluisklep toegevoegd, om te voorkomen dat de knik arm cilinder onverwachts vrijkomt bij het graven. Voortaan is de Doosan DX140W-7 standaard uitgerust met een zwaarder contragewicht van 2,5 ton, voor zowel de monogiek als andere giekconfiguraties. De Doosan DX160W-7 is ook standaard uitgerust met een contragewicht van 2,5 ton maar die heeft ook nog als optie een contragewicht met 3 ton. Dit draagt bij aan een hogere hef- en graafcapaciteit. Om de zwaardere contragewichten op te vangen, is de Doosan DX140W-7 uitgerust met zwaardere ZF3060-assen, die ook op de Doosan DX160W-7 worden gebruikt. Bij de DX140W-7 zorgt dit voor een 30% hogere maximale belasting. Vergeleken met het standaard chassis in de Doosan DX140W-7 heeft de Doosan DX160W-7 een heavy Duty chassis. Zowel de Doosan DX140W-7 als de Doosan DX160W-7 hebben nieuwe boven constructies die de ruimte en duurzaamheid bieden voor de nieuwe standaard en optionele zwaardere contragewichten. Door gebruik te maken van geschroefde montage, is er een grotere overhang op het achter-/vooronderstel, wat een nog betere stabiliteit oplevert. De mobiele graafmachines hebben standaard een nieuw hijsoog dat deel uitmaakt van het gietstuk voor de duwstand en voor de bakbevestiging aan het uiteinde van de arm. Het nieuwe hijsoog heeft een maximale capaciteit van vijf ton en heeft een speciale businzet om vervorming van het hijsgat te voorkomen. Als aanvulling op de verhoogde stabiliteit van de mobiele graafmachines hebben ze een nieuw slim hydraulisch systeem dat een verbetering van ongeveer 30% in aanbouwdelen biedt. Het nieuwe systeem zorgt voor een optimale verdeling van het hydraulisch debiet wanneer zowel de arm als het aanbouwdeel tegelijkertijd werken, met een nieuw prioriteitsklep en een extra hydraulische leiding die een continue hydraulische stroom naar het aanbouwdeel handhaaft, zelfs wanneer de arm wordt gebruikt.

Nieuwe Stage V motor

Om te voldoen aan de Stage V-motoremissievoorschriften, worden de nieuwe Doosan DX140W-7 en de Doosan DX160W-7 mobiele graafmachines aangedreven door de nieuwste generatie Doosan dieselmotor de DL06, die 102 kW (137 pk) levert bij 2000 tpm. De DL06 motor biedt een nieuwe oplossing om de Stage V-voorschriften te overtreffen zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR), die de hoeveelheid beschikbare lucht tijdens de verbranding verhoogt, de temperatuur van het proces verhoogt en de hoeveelheid geproduceerde deeltje aanzienlijk vermindert. Dit wordt gecombineerd met super efficiënte DOC/DPF+SCR- na behangdelingstechnologie om minimale emissies te garanderen. Dankzij de nieuwe technologie is het onderhoud van het roetfilter (DPF) aanzienlijk verminderd, zonder dat er onderhoud nodig is totdat de machine 8000 uur heeft gelopen.

SPC3 slimme stroomregelaars 

Bij de nieuwe Doosan mobiele graafmachines zorgt het verbeterde brandstofverbruik van de DL06-motor in combinatie met een nieuwe hydraulische hoofdklep en de nieuwe generatie SPC3 slimme stroomregelaars voor grotere brandstofbesparing in vergelijking met de vorige generatie. Er zijn nu vier vermogensmodi beschikbaar die helpen om de nieuwe mobiele graafmachines makkelijker te besturen voor de machinist. De machinist kan de vermogensmodus (P+, P, S of E) zowel in eenrichtings- als in tweerichtingsmodus instellen. Bij het rijden met de mobiele graafmachines kan de machinist de rijdmodus met twee pompen selecteren via de touch bediening op het hoofdpaneel. Dit vermindert het toerental met ongeveer 300 tpm wanneer deze is ingeschakeld, wat resulteert in 10% minder brandstofverbruik tijdens het rijden. De acceleratiefunctie is ook verbeterd, zodat de machinist een snellere reactie voelt bij het indrukken van het gaspedaal. Wanneer de slag met tweepompen is uitgeschakeld, levert dit een hoger koppel zodat je beter bergopwaarts kunt rijden, maar in het algemeen wordt het gebruik van de een slag met twee pompen aanbevolen, zolang de helling niet te extreem is.

DoosanCONNECT Telematics Systeem

De nieuwe mobiele graafmachines zijn standaard af fabriek geïnstalleerd met de ultramoderne DoosanCONNECT telematics systeem. Het systeem biedt een web gepasseerde oplossing om het wagenpark te beheren, die zeer nuttig is om de machines goed te kunnen blijven monitoren. Maar ook om de machines op tijd te laten onderhouden. Het is standaard beschikbaar op alle nieuwe Doosan graafmachines vanaf 14 ton, alle nieuwe Doosan wielladers en de dumpers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.