Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Doosan lanceert nieuwe DX85R-7 8 tons minigraafmachine

Doosan lanceert nieuwe DX85R-7 8 tons minigraafmachine

Doosan heeft de nieuwe DX85R-7 8 tons minigraafmachine gelanceerd. De nieuwste toevoeging aan de volgende generatie Stage V minigraafmachines van de Doosan-range. De DX85R-7 graafmachine met verminderde achterzwenk (RTS) is ontworpen om maximale prestaties, optimale stabiliteit, grotere veelzijdigheid, meer comfort voor de machinist, bestuurbaarheid, duurzaamheid en onderhoud- & servicegemak te bieden.

(Opmerking: Hyundai Doosan Infracore (HDI) vervangt het merk DOOSAN op zijn bouwmachines en introduceert sinds 14-03-2023 het nieuwe merk DEVELON.)

De DX85R-7 maakt gebruik van een nieuw verbeterd boven platform

De DX85R-7 maakt gebruik van een nieuw verbeterd boven platform, dat meer duurzaamheid en robuustheid biedt en een andere indeling van de giek zwenkcilinders, wat resulteert in een grotere giek zwenkhoek van 60o. Samen maken het RTS-ontwerp en de giek zwenkhoek de DX85R-7 ideaal voor het werk in kleine ruimtes voor projecten in de bouw, natuurgebieden, verhuur, landbouw, recycling, afval en vele andere toepassingen. De graafkracht van de bak van de DX85R-7 bedraagt 6,7 ton en dit wordt gecombineerd met een trekkracht van 6,6 ton, terwijl de rijsnelheid 2,9 km/u in het lage bereik is en 4,8 km/u in het hoge bereik.

De DX85R-7 heeft niet alleen de nieuwe wereldwijde stijl die alle nieuwe Doosan-minigraafmachines van 2 tot 10 ton gemeen hebben, maar wordt ook aangedreven door de Doosan D24 Stage V-dieselmotor die 48,5 kW (65 pk) vermogen levert bij 2100 tpm. Hierdoor biedt de DX85R-7 graafmachine een uitstekend brandstofverbruik dat tot de beste in zijn klasse behoort. Hij combineert een uitzonderlijk vermogen en een hoog koppel bij een laag toerental, 9% meer ten opzichte van het vorige DX85R-3-model. Een combinatie van de diesel oxidatie katalysator en het diesel fijnstoffilter nabehandelingsmethode zorgt voor naleving van de StageV voorschriften. Het diesel fijnstof filter biedt een 25% langere levensduur  van 5000 uur in vergelijking met de DX85R-3.

Nieuwe cabine met hoog comfort

Met een hoogte tot aan de bovenkant van de cabine van meer dan 2,6 m en een breedte van 2,25 m is de nieuwe cabine op de DX85R-7 bijzonder ruim en comfortabel en biedt hij voor de machinist uitstekend comfort en uitstekende bestuurbaarheid. De cabine heeft een volledig glazen toegangsdeur om het zicht van de machinist aan die kant van de machine vanuit de cabine te maximaliseren. De vier standaard LED-werklampen op de cabine verbeteren het zicht nog meer.

De belangrijkste kenmerken van de nieuwe cabine zijn:

 • Een verbeterd verwarmings- en aircosysteem (HVAC-systeem);
 • A/C bedieningspaneel toetsenbord;
 • 8 inch Touch Screen beeldscherm;
 • Ruitenwisser met groter wisoppervlak;
 • DAB Audio;
 • Zonnebrilhouder;
 • Lucht geveerde stoel met verwarming;
 • Joystick met duimwiel;
 • Extra stroomregeling in de cabine;
 • USB lader & 12V aansluiting;
 • Inklapbare pedalen.

Beschermd door een (Faling Object Protection Structure – FOPS) beveiligingsconstructie wordt de veiligheid van de machinist in de cabine verder geoptimaliseerd door een standaard inbegrepen achteruitkijkcamera of een optioneel 360° camerasysteem die een keuze geeft uit vijf display weergaven (Bird view , Achter, Birdview + Rechts, Achter + Hoek en 3D).

Het verbeterde HVAC-systeem is het beste op de markt en biedt meer ventilatieroosters voor het geleiden van warme en koude lucht, inclusief roosters aan de voor- en achterstijl die samen helpen de systeemprestaties te verbeteren. Er worden grotere ventilatieroosters gebruikt om directe en voldoende luchtstroom voor de machinist te garanderen. Het openen/sluiten van de roosters kan handmatig worden gedaan.

Het HVAC-systeem en de DAB Audio kunnen worden bediend via het 8 inch touchscreen en het beeld van de optionele achteruitkijkcamera kan op dit scherm worden weergegeven. De monitor toont ook de instelling van de druksnelheid, die met de duimwiel-joystick in 10 stappen kan worden geregeld dankzij de nieuw toegepaste EPPR (Elektro hydraulische Proportionele Drukvermindering) klep voor roterende en 2-weg functies.

Nieuwe hoofdregelklep

In de DX85R-7 wordt een nieuwe serie hoofdregelkleppen (MCV) gebruikt, die betere prestaties leveren door het interne drukverlies te verminderen in vergelijking met de DX85R-3. De nieuwe MCV vermindert energieverspilling en drukverlies met meer dan 40%, waardoor de bedrijfskosten aanzienlijk dalen. De centrale locatie van de MCV verbetert ook het gemak voor onderhoudswerkzaamheden en helpt het zicht op het werk vanuit de cabine te optimaliseren.

Een verbeterd werkbereik is het resultaat van de nieuwe positie van het giekvoetpunt, dat 100 mm naar voren en 50 mm naar boven is verplaatst. De DX85R-7 biedt ook meer hefvermogen en stabiliteit door een aantal wijzigingen in het ontwerp, waaronder de verlenging van de tuimelaar met 127 mm (2.952 mm), een opnieuw ontworpen onderwagen met een lagere grond benaderingshoek, een grotere zwenkradius aan de achterkant en een dubbele bovenrol en dubbele profielrol voor zowel de rubberen als stalen rupsbanden. Door de verbeteringen aan de DX85R-7 zijn de opkrikhoogte/ graafdiepte en de hefhoek vergroot. Een nieuw ontworpen gegoten contragewicht van 1,45 ton zorgt ook voor een uitstekende balans en stabiliteit van de machine tijdens het werk.

De DX85R-7 biedt optimale bereikbaarheid voor onderhoud vanaf de grond via een 3-delige afdekking van de achterklep, die gemakkelijk toegang en eenvoudig onderhoud biedt. Er is een goed ontworpen gaasafdekking aangebracht om het binnendringen van vuil te voorkomen. De zeer efficiënte voorreiniger en tweetraps luchtreinigingsfilters zijn gemakkelijk te onderhouden en te demonteren met behulp van clips.

DoosanCONNECT Telematica

Op de DX85R-7 minigraafmachine is standaard het nieuwste DoosanCONNECT-systeem van Doosan geïnstalleerd, dat een telematicabeheersysteem voor de graafmachine biedt door gegevens vanaf sensoren op de machine te verzamelen.

Korte specificaties – Doosan DX85R-7 graafmachine (monogiek en 1.7 m arm)

 • Inhoud bak: 0.28 m3
 • Bedrijfsgewicht: 9528 kg
 • Graafdiepte: 4110 mm
 • Graafbereik : 7015 mm
 • Storthoogte : 4705 mm
 • Graafkracht op de bak (ISO): 6.70 t
 • Graafkracht op de arm (ISO): 4.46 t
 • Zwenkhoek van de giek: 60° rechts en links
 • Zwenkstraal achter: 1465 mm
 • Spoorbreedte 450 mm
 • Rijsnelheid : laag bereik – 2.9 km/h hoog bereik – 4.8 km/h 
 • Extra hydraulische stroom: 149 l/min
 • Trekkracht: 6.6 t
 • Motor: Doosan D24
  48.5 kW @ 2100 RPM Voldoet aan Stage V
 • Totale afmetingen: H 2657 mm W 2250 mm L reisstand 6640 mm

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.