Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Doorstroming en veiligheid van groot belang bij aanleg Grenscorridor N69

Vlottere doorstroming, een schonere en veiligere weg, minder sluipverkeer en een mooiere omgeving. Dat zijn de doelstellingen van de diverse betrokken partijen bij de totaaloplossing ‘Grenscorridor N69’. Een goede bereikbaarheid en doorstroming in deze Nederlands-Belgische grensstreek zijn cruciaal voor de Brainportregio.

default
Met de aanleg van Grenscorridor N69 wordt een goede bereikbaarheid en doorstroming in deze Nederlands-Belgische grensstreek gerealiseerd.

Tekst | Susan Peek

Beeld | BUKO Infrasupport

7 juni 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Dat zijn de doelstellingen van de diverse betrokken partijen bij de totaaloplossing ‘Grenscorridor N69’. Een goede bereikbaarheid en doorstroming in deze Nederlands-Belgische grensstreek zijn cruciaal voor de Brainportregio. 

De N69, die nu dwars door Valkenswaard en Waalre loopt, veroorzaakt er veel overlast. Er ontstaan onveilige situaties doordat er vrachtwagens in de winkelstraten rijden. Het lokale verkeer ondervindt hinder vanwege opstoppingen en sluipverkeer. De huidige capaciteit van het wegennetwerk in dit gebied, is duidelijk niet meer toereikend voor de alsmaar toenemende groei aan (vracht)auto’s.

Grenscorridor N69

In opdracht van de Provincie Noord-Brabant legt Boskalis de nieuwe provinciale weg aan en schakelde BUKO Infrasupport in voor het uitvoeren van de benodigde (tijdelijke) verkeersmaatregelen. BUKO Infrasupport is een onafhankelijke professionele specialist, die met haar jarenlange expertise en de modernste verkeersmaatregelen zorgt voor de veiligheid van wegwerkers en weggebruikers. Niels Meerkerk, regiomanager Zuid-Oost bij BUKO: “Met een vestiging in Eindhoven en lokale bekendheid, zitten we dicht bij de bron. We hebben goede contacten met wegbeheerders en in geval van calamiteiten of onverwachte situaties kunnen we snel reageren. Doordat we ook betrokken zijn bij andere regionale projecten, hebben we inzicht in afwijkende verkeersituaties in de regio waar we vroegtijdig op in kunnen spelen.”

Reden temeer om BUKO Infrasupport vroeg in het traject aan te laten schuiven. “Er is veelvuldig overlegd om samen met Boskalis te komen tot de juiste faseringen en uitvoeringsmethodes”, zegt Bas Hornman, projectleider regio Zuid-Oost (Eindhoven). “Daarbij heeft BUKO altijd als doel de doorstroming en veiligheid bij tijdelijke verkeerssituaties te optimaliseren.” 

BUKO Infrasupport zorgt voor het uitvoeren van de benodigde (tijdelijke) verkeersmaatregelen bij de aanleg van de nieuwe provinciale weg.

Van slim plan tot feilloze uitvoering

In overleg met de verkeersmanager en de uitvoering van Boskalis, heeft BUKO tekeningen gemaakt waarbij diverse weggedeeltes per fase zijn uitgewerkt. Op een aantal locaties, waar de nieuwe N69 bestaande wegen doorkruist, worden bypasses aangelegd, zodat Boskalis de ruimte heeft om de kunstwerken te bouwen die op deze locaties gepland staan. “Al vanaf het moment dat de eerste schep de grond in gaat, komen wij in beeld en treffen wij maatregelen”, zegt Hornman. “Denk daarbij aan het tijdig aankondigen van verkeersomleidingen, met behulp van borden en onze tekstwagens. Maar ook het verzorgen van bermafzettingen en de veilige inrichting van in- en uitritten voor het werkverkeer.” Meerkerk vult aan: “En niet te vergeten het verzorgen van de tijdelijke verlichting en tijdelijke markering, als onderdeel van het totaalplaatje. We staan erom bekend dat we aan de achterkant waarmaken wat we aan de voorkant beloven: het tijdig en netjes verzorgen van verkeersmaatregelen, zodat er veilig gewerkt kan worden en het verkeer zo weinig mogelijk hinder ervaart.” 

Totaalplaatje en partnership

“Naast het verzorgen van de tijdelijke bebording mogen we ook de inrichting van de nieuwe weg verzorgen, zoals de permanente RVV-bebording, bermpalen, hectometerborden en de definitieve bewegwijzering.” Hornman: “Het grootste deel van het tracé ligt al klaar. In april is de eerste afsluiting om een aansluiting te maken op dit nieuwe weggedeelte. In de loop van het jaar volgen er nog diverse afsluitingen en fases tot uiteindelijk de complete weg is opengesteld voor verkeer.” Meerkerk besluit: “We zijn trots op ons jarenlange partnership met Boskalis, waarbij we landelijk samenwerken in diverse regio’s. Bij dit project zorgen we samen dat Grenscorridor N69 klaar is voor de toekomst!”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%