Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Door hogere prijzen loont huren juist nu’

‘Door hogere prijzen loont huren juist nu’

Lange levertijd voor nieuw materieel werkt Zeefverhuur.nl in de hand

Levertijden van nieuwe bouw-, sloop- en recyclingmachines lopen fors op en dat geldt ook voor de prijzen. Het kan daardoor flink lonen om een machine te huren, zegt Rien van Laarhoven van Zeefverhuur.nl. “Ik moest laatst zelf een trommelzeef vervangen en daar moet ik een jaar op wachten. En wat hij kost is op dit moment niet bekend, vanwege de sterk fluctuerende grondstofprijzen. Bij huren weet je beter waar je aan toe bent.” 

Trommelzeef van Terra Select.

Zeefverhuur.nl beschikt over een uitgebreid machinepark aan trommelzeven, sterrenzeven en schudzeefmachines. Ze zijn te huur in alle soorten en maten en van verschillende toonaangevende merken, zoals Terex Finlay, Terra Select, Keestrack, Zemmler of Kleemann. De trommelzeven worden voornamelijk ingezet door composteerbedrijven om houtsnippers uit te zeven en in de bouw- en infrawereld zijn schudzeefmachines populair. Bij sloopwerkzaamheden zeeft de machine het puin uit de afgegraven grond en bij asfaltcentrales waar freesasfalt wordt hergebruikt kan een schudzeefmachine de fijne fractie scheiden van de grondstof. De sterrenzeef is een machine die bij uitstek geschikt is voor het scheiden van puin met vette grond.

Onvoorspelbaar

Hoewel de zaken goed gaan heeft Van Laarhoven af en toe wel degelijk kopzorgen. “De levertijden voor nieuwe machines lopen behoorlijk uit de hand”, zo laat hij weten. “Als je nu een nieuwe machine bestelt, kan een fabrikant niet zeggen wat hij gaat kosten. Dat maakt ons werk behoorlijk onvoorspelbaar.” 

Van Laarhoven doelt op het feit dat grondstofprijzen voor onder andere staal met wel 20 procent zijn gestegen. De oorlog in Oekraïne, de sancties tegen Rusland, de sterk gestegen energieprijzen, maar ook de nasleep van corona die de logistieke keten wereldwijd veel schade heeft toegebracht, speelt fabrikanten van bouw-, sloop- en recyclingmachines parten. 

Kansen bieden

Aan de andere kant biedt die onzekere markt ook kansen aan Zeefverhuur.nl. “Voor veel bedrijven loont het om nu even niet zelf in materieel te investeren maar machines voor kortere of langere tijd te huren.” 

De machines van Zeefverhuur.nl worden door heel het land ingezet. “Onze machines zijn zowel mét als zonder machinist/loader te huur”, zegt Van Laarhoven. “Het transport wordt eventueel ook door ons verzorgd, al zijn er ook klanten die de machines zelf bij ons in Best ophalen. Een mobiele trommelzeef kan bijvoorbeeld gewoon achter een vrachtwagen worden aangepikt.” De huurperiode varieert van één of twee dagen tot een half jaar of langer.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.