Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Digitalisering zit ‘m in eenvoud

Digitalisering zit ‘m in eenvoud

Voor infrabedrijven wordt het steeds belangrijker om digitaal informatie te kunnen uitwisselen, zowel intern tussen collega’s als extern met partners. Als softwareleverancier voor de bouwnijverheid (bouw, installatietechniek en GWW) helpt 4PS bedrijven bij het maken van die digitalisatieslag. Steeds meer bedrijven in de infra weten de weg naar 4PS te vinden. Van’ t Hek Groep behoort tot de early adopters en werkt al dertien jaar naar volle tevredenheid met 4PS Construct. 

Al ruim negentien jaar ontwikkelt 4PS een standaard ERP-oplossing voor de bouwnijverheid op basis van Microsoft Dynamics NAV. “Op basis van de standaard Microsoft-technologie bouwen wij add-ons specifiek voor de drie sectoren in de bouwnijverheid”, zegt Marcel van Noord van 4PS. “Voor de infra­sector ondersteunen we alle processen vanaf acquisitie tot aan facturatie en alles daartussen, zoals calculatie, financiële administratie, apps, materieelbeheer, enz. Kortom, een compleet portfolio om infrabedrijven digitaal te ondersteunen.” Van Noord merkt op dat zij vanuit de business unit GWW ook steeds meer funderingsspecialisten zien aansluiten op 4PS Construct. “Kenmerkend voor deze branche is dat zij vaak als onderaannemer werken en dat vraagt om specifieke functionaliteiten.”

4PS

Grafische Resourceplanning
De funderingsbranche is volgens Van Noord flink in beweging vanwege de enorme drukte in de markt. “Steeds vroeger in een proces wordt er al capaciteit gereserveerd bij funderingsspecialisten. Het is dan ook belangrijk dat zij daar goed op kunnen anticiperen, mens en materieel alvast kunnen inplannen, maar ook snel kunnen inspringen op wijzigingen, een fenomeen dat eerder regel is dan uitzondering in deze branche. Om een goed beeld en overzicht te behouden, beschikt 4PS Construct over een Grafische Resourceplanning waarin de beschikbaarheid van mens en materieel wordt gevisualiseerd.” Jurian Borst, beleidscontroller bij Van ’t Hek Groep, is erg te spreken over deze nieuwe functionaliteit. “Zeker voor onze branche is het van belang dat we mens en materieel zo efficiënt mogelijk kunnen inzetten, daar verdienen we immers als onderaannemer onze boterham mee. We zijn eigenlijk net een fabriek – onze machines moeten zoveel mogelijk draaien – maar dan op steeds een andere locatie.” Van Noord vult aan: “Belangrijk bij al deze ontwikkelingen blijft de eenvoud in het gebruik. Mensen moeten eenvoudig met de systemen kunnen werken. Apps zijn hierbij steeds belangrijker, vastlegging bij de bron op een laagdrempelige manier en interactie met kantoor.”

4PS

Marcel van Noord, Sales Manager van 4PS.

4PS

Jurian Borst, beleidscontroller bij Van ’t Hek Groep.

 

Een duidelijke meerwaarde
Van ’t Hek Groep werkt al ruim dertien jaar met de software van 4PS. “Het was destijds voor ons een logische keuze, omdat de software gebaseerd is op Microsoft Dynamics NAV”, zegt Borst. “De kracht van het systeem zit hem in het feit dat we gebruik kunnen maken van een flexibele basis. Er komt geen maatwerk aan te pas. Een basis die overigens voortdurend wordt uitgebouwd met nieuwe functionaliteiten, zoals de Grafische Resourceplanning. Wat dat betreft zijn we ook zeer verheugd met de ontwikkeling die 4PS heeft ingezet om de GWW als aparte business unit te beschouwen, waarbij meer aandacht uitgaat naar het materieel, in feite het hart van onze organisatie.” Het digitaal werken heeft Van ’t Hek Groep geen windeieren gelegd. “Onze omzet is sinds 2006 verdrievoudigd. Natuurlijk heeft dat niet alleen te maken met de digitalisatieslag, maar het draagt er wel aan bij”, meent Borst. “De integratie van administratie en projectbewaking levert ons misschien nog wel het meest op. Een uitvoerder/projectleider kan op het werk snel en accuraat facturen controleren en accorderen, terwijl dat voorheen in het papieren tijdperk nauwelijks gebeurde.”

Altijd actueel
Om alle ontwikkelingen in de branche te kunnen volgen, onderhoudt 4PS nauw contact met zijn klanten vanuit de verschillende klantteams. “Op basis van de input van onze klanten bekijken we of een eventueel nieuwe functionaliteit de branche verder kan helpen”, zegt Van Noord. “Zo ja, dan wordt de software verrijkt en komt de aanpassing voor iedereen beschikbaar. Met de introductie van de nieuwste versie Microsoft Dynamics 365 Business Central heeft Microsoft overigens een grote stap gezet. De nieuwe versie is zowel beschikbaar als On Premise versie, maandelijkse huurvariant (subscription) als ook volledig als SaaS (software as a solution) oplossing in de cloud. De klant kan zelf kiezen welke variant het beste past bij zijn eigen visie en strategie. Het goede nieuws is dat dit één en dezelfde oplossing is, ongeacht de wijze waarop de oplossing beschikbaar wordt gesteld. Door met één softwareprogramma te communiceren, ontstaat er geen ruis op de lijn en hebben alle betrokken partijen altijd de beschikking over de meest actuele informatie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.