Platform over civiele techniek & infrastructuur
Digitalisering: een hoger rendement en meer werkplezier
Digitalisering leidt tot een hoger rendement en meer werkplezier.

Digitalisering: een hoger rendement en meer werkplezier

Softwaretools, apps en andere digitale oplossingen worden misschien niet direct geassocieerd met de infrasector. Toch is het een sector die bij uitstek is gebaat bij digitalisering, gezien de vele administratieve taken die veelal handmatig worden uitgevoerd. Dat kan volgens Runo Jansen van beeproger, ontwikkelaar van maatwerk software-oplossingen, vele malen efficiënter. “Digitalisering leidt tot een hoger rendement en meer werkplezier.”

Ruim negen jaar geleden zette Beeproger zijn eerste stappen in de GWW. “We werden door een grondverzetbedrijf ingeschakeld om een tool te bouwen voor het digitaliseren van diverse administratieve processen, zoals de urendeclaratie en kilometerregistratie. Dat hebben we gezamenlijk met de klant opgepakt en wordt nog altijd naar volle tevredenheid ingezet”, weet Jansen. “Inmiddels zijn we vele jaren verder en hebben we ons portfolio in de GWW aardig uitgebreid. Via digitalisering zorgen we ervoor dat mensen geen werk van het werk hebben, waardoor processen veel soepeler verlopen en de foutmarge aanzienlijk daalt. Minder mensen kunnen nauwkeuriger met veel meer data werken.”

Meer controle

Digitalisering is volgens Jansen onvermijdelijk om in de toekomst als organisatie relevant te blijven. Jawel, ook in de GWW. “We staan voor een enorme maatschappelijk opgave, waarbij de productie de komende jaren fors omhoog moet, terwijl we aan de andere kant kampen met een toenemende vergrijzing”, stelt Jansen terecht. “De beschikbare capaciteit daalt niet alleen, maar er gaat ook heel veel kennis verloren. Het is zaak om die kennis tijdig te borgen in digitale processen. Op het moment dat je de hele stroom van informatie-uitwisseling binnen de organisatie en mogelijk zelfs tussen andere organisaties in een ketensamenwerking digitaliseert, blijft er veel meer tijd over om je te richten op de kerntaken. Ook resulteert het in een betere controle en bewaking over de administratieve processen. Het management heeft snel inzicht in de stand van zaken. Behalve efficiënt is het bovenal ook veel duurzamer om papierloos te werken.”

Digitalisering is onvermijdelijk om in de toekomst als organisatie relevant te blijven.

Maatwerkoplossingen

Beeproger bouwt uitsluitend maatwerkoplossingen. “Wij weten inmiddels na ruim negen jaar ervaring in de GWW dat geen enkel bedrijf op dezelfde wijze werkt”, zegt Jansen. “Als je opteert voor een standaard applicatie betekent dat dus dat je je moet conformeren aan de wijze waarop de software is ingericht. Dat is in mijn ogen niet toekomstbestendig. Bedrijven die willen groeien, doen dat op hun eigen manier en niet op een generieke wijze die de softwareontwikkelaar heeft bedacht. Daarom geloven wij in een maatwerkoplossing die we gezamenlijk met de klant vormgeven. Aan de hand van een inventarisatieronde van vier tot zes weken maken we een functionele beschrijving met de basis- en uitgangspunten voor onze samenwerking. Ook wordt de stip op de horizon bepaald. Vervolgens knippen we het project in stukken zodat we gezamenlijk werken aan een basisversie
die snel live kan en die steeds verder wordt geoptimaliseerd en doorontwikkeld.”

Beeproger bouwt maatwerkapplicaties altijd in samenspraak met de klant. “Het is belangrijk om zoveel mogelijk medewerkers van verschillende niveaus binnen een organisatie mee te nemen in het proces, nadrukkelijk ook de mensen uit het veld. Zij moeten er immers mee gaan werken. Soms stuit dat in het begin op enige weerstand, maar als er dan eenmaal een digitale omgeving staat, wil men niet anders meer. Natuurlijk, het kost tijd en vraagt de nodige inspanning van eenieder, maar bedrijven die inzetten op digitalisering blijken efficiënter en winstgevender te zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.