Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Digitale toekomst is bovenal duurzaam

Digitale toekomst is bovenal duurzaam

Voor het tweede jaar op rij sleept dé distributeur van Avant knikladers in Nederland en België een nominatie in de wacht. Dat is een beloning voor de gerealiseerde omzetgroei van 20% tot 25 miljoen euro. Daarvoor zijn vier groeiversnellers te onderscheiden.

Zo startte Tora Equipment in 2020 als one-stop-shop voor compacte grondverzetmachines in Belgisch-Limburg en Vlaams-Brabant. Intussen groeide de regionale afdeling uit tot een gewaardeerde partner van al wie topkwaliteit in het compacte segment van grondverzetmachines en hoogwerkers zoekt.

Sinds 2021 digitaliseert Avant Machinery alsmaar meer onderdelen van de onderneming. “Dankzij ons nieuwe ERP-systeem stroomlijnen we de bedrijfsprocessen. Zo kunnen we klantgerichter werken. Want dankzij de automatisering blijft er meer tijd voor persoonlijke ondersteuning en creatieve innovatie.”

Altijd in contact

Intussen is 99% van alle nieuwe machines ‘connected’. Die automatische gegevensuitwisseling heeft verschillende voordelen. “Omdat de urenstand van op afstand is op te volgen, plannen we het onderhoud in functie van lopende projecten. Dit voorkomt vermijdbaar oponthoud en tegelijk is de doorlopende locatieregistratie ideaal om diefstal te vermijden.”

Samen met de 45 Avant-centra in België en Nederland organiseert Avant Machinery de verkoop, verhuur en service van Avant knikladers en Leguan spinhoogwerkers. Zo is er altijd een Avant Center binnen 25 km rijden. “Dat is goed voor mens en milieu, want onze Avant-klant bespaart tijd en het milieu herademt dankzij de vermindering in CO2-uitstoot.”

Toekomst is elektrisch

Avant was de eerste fabrikant om een compacte wiellader met een lithium-ion batterij uit te rusten. Tora Equipment kocht de eerste elektrische minigraver, een Wacker Neuson EZ17e. Dat is hét antwoord voor projecten die omwille van de veiligheid en gezondheid emissievrij moet worden uitgevoerd. Maar ook om de groeiende vraag naar elektrische machines te beantwoorden. Daarom blijft het aantal beschikbare oplossingen via de verhuurafdeling van Tora Equipment  en Avant Machinery groeien. In plaats van een machine te kopen, kiezen klanten steeds vaker voor een huuroplossing. Wel zo duurzaam! Ondertussen blijft Avant Machinery vernieuwen. “De prototypen die we in 2021 ontwikkelden, zijn grondig getest en kunnen nu vol zelfvertrouwen in productie worden genomen. Dankzij specifieke aanbouwdelen zorgen we voor maatwerkoplossingen in tal van sectoren. Door de doelgroep over de lancering op de hoogte te houden, weet iedereen precies wanneer de oplossingen om efficiënter te werken beschikbaar zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.