Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Digitale hulp bij onderhoud en storingen aan verdichtingsmaterieel

Digitale hulp bij onderhoud en storingen aan verdichtingsmaterieel

Slimme assistent

Weber MT, de specialist in handbediende verdichtingstechniek, stelt op de TKD-beurs innovatieve producten voor. Behalve een overzicht van het productassortiment ligt de focus op trilplaten en trilstampers met batterijtechnologie en het nieuwe Weber Smart Assist.

Weber Smart Assist toont de gebruiker met symbolen hoe hij de aangegeven storing kan verhelpen.

Voor een continue beschikbaarheid van machines is de juiste toepassing en regelmatig onderhoud van groot belang. In praktijk komt het neer op het volgen van de richtlijnen en instructies voor zowel de werking van de machine als het onderhoud. Weber Smart Assist helpt hierbij. Zo signaleert de software signalen van de in de machine ingebouwde sensoren en geeft deze met symbolen grafisch weer. Net als bij de huidige motorbewaking van Weber MT wordt de motor altijd uitgeschakeld als bij het doorrijden motorschade is te verwachten. 

Weber Smart Assist toont de gebruiker met symbolen hoe hij de aangegeven storing kan verhelpen. Bij een sterk vervuild luchtfilter wordt bijvoorbeeld stapsgewijs het reinigen en vervangen van het filterelement uitgelegd. Onderdeel van Weber Smart Assist is ook de verdichtingscontrole COMPATROL, die nu in een nieuw design verschijnt. Deze geeft aan de gebruiker in een goed leesbaar en eenvoudig te begrijpen balkdiagram de verdichtingsvoortgang aan.

Meer bedieningsgemak

Nieuw is ook de bediening van de machines. Na het starten wordt de trilling door een druk op de knop ingeschakeld. Een gashendel is verleden tijd, omdat de motoren het juiste toerental automatisch bijregelen. Hierbij worden de nieuwe Hatz dieselmotoren van de E1-serie toegepast. Naar wens kunnen de nieuwe WSA grondverdichters verkrijgbaar voor de types CR 6, CR 7, CR 8 en CR 9 worden voorzien van een dieselpartikelfilter. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.