Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Deze week SANY SY19E testen bij DNL Machines & Equipment

Deze week SANY SY19E testen bij DNL Machines & Equipment

Tijdens de Bauma 2022 introduceerde Sany de SY19E. Dit is de eerste van een reeks elektrische graafmachines die Sany de komende tijd zal gaan introduceren. Om potentiële klanten alvast met de SANY SY19E kennis te laten maken kunnen zijn hem deze week, tot en met vrijdag 17 februari a.s., bij DNL Machines & Equipment in Haastrecht zelf testen.

100% elektrische aandrijving

De 1.965 kg wegende minigraafmachine wordt aangedreven door een Vmax elektromotor met een nominaal vermogen van 10 kW. Het maximaal vermogen van deze elektromotor is 15 kW en het maximale koppel bedraagt 72 Nm. Het hydraulieksysteem en de onderwagen zijn hetzelfde als van de reeds bestaande Sany SY16C en Sany SY18C. De load-sensing plunjerpomp met variabele opbrengst heeft een maximale olieopbrengst van 72 l/min. De rijsnelheid van de machine is 3,6 km/h (hoog) en 2,6 km/h (laag). Standaard is de machine uitgevoerd met een proportioneel bediende hamerfunctie.

Lithium Iron Phosphate (LFP) accu

De LFP accu heeft in volledig opgeladen toestand een capaciteit van 22 kWh. Dit is ruim voldoende om bij nominaal gebruik 6 uur met de machine te kunnen werken. Het opladen van de accu kan door middel van een DC snellader (1,5 uur), 400V (2,5 uur) aansluiting of een 230V (9 uur) aansluiting. De aangegeven tijden zijn voor het opladen van 0% restlading tot 100%. Een LFP accu kan willekeurig worden opgeladen. Gedeeltelijk opladen heeft geen nadelige invloed op de levensduur van de accu. De LFP accu kent een zeer lange levensduur van meer dan 3.500 volledige oplaadcycli. Omgerekend komt dit overeen met ca. 14.000 draaiuren van de machine. Naast een lange levensduur is de LFP accu één van de meest veilige accu’s op de markt. Dit komt door de hoge chemische en thermische stabiliteit. Door het ontbreken van Kobalt is de LFP accu ook nog eens de meest milieuvriendelijke accu en is er weinig risico qua beschikbaarheid van grondstoffen voor de productie van de accu.

Hoog bedieningscomfort

De SANY SY19E heeft een overzichtelijk bedieningsconsole met 7” touchscreen. Het hoge resolutie touchscreen is comfortabel te bedienen en geeft de machinist een overzichtelijke weergave van de status van de machine. Daarnaast kan met behulp van het touchscreen de instellingen van het hydraulisch systeem eenvoudig worden ingesteld. Als de bediening niet actief is gaat de elektromotor automatisch terug naar stationair toerental. Nadat de stekker van het oplaadsnoer is aangesloten verloopt het opladen verder helemaal automatisch.

Best-in-class technologie en prijs

Doordat de SANY SY19E een originele fabrieksmachine is, beschikt hij over de beste en meest betrouwbare technologie die momenteel beschikbaar is. Daarnaast is hij ten opzichte van zijn concurrenten zeer aantrekkelijk geprijsd. En last-but-not-least wordt ook deze SANY machine geleverd met 5 jaar / 10.000 uur SANY garantie, inclusief de accu.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.