Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Delta Coastal Services BV bedient, ondersteunt en ontlast wereldwijd aannemers in de baggerindustrie
Strandsuppletie Westkappelse Zeedijk.

Delta Coastal Services BV bedient, ondersteunt en ontlast wereldwijd aannemers in de baggerindustrie

Delta Coastal Services BV (DCS) in een jonge dynamische organisatie van zo’n tachtig medewerkers die bekend staat om haar flexibele, praktische en probleemoplossende instelling.

“Wat ons onderscheidend maakt is onze combinatie tussen diensten op het land én op het water”, zegt Hans Nicolaas, directeur bij DCS. “Wij hebben de droge en natte knowhow, materieel en personeel in huis om aannemers volledig te ontzorgen op elk bagger- of grondverzetproject. Daarbij verzorgen wij het complete totaalplaatje op het gebied van baggersupport en kustversterking, drijvend materieel en grondverzet machines.”

Strandsuppletie Westkappelse Zeedijk.

Internationaal

Het bedrijf onderging de laatste jaren een behoorlijke schaalvergroting in de grootte van werken. Naast Nederland is DCS met haar vloot en ervaren bemanningen ook werkzaam voor een breed scala aan grote projecten in Frankrijk, Duitsland, Engeland en nu Denemarken. “Het is een uitbreidende vlek van werkposities door Europa. We hebben hierin best een omslag gemaakt“, zegt Nicolaas. “Van een enkel stort van zo’n 300.000 kuub zand voor een werk in Zeeland, tot een compleet pakket van zinkerwerk en een stortwerk van 1 miljoen kuub zand op een project in Denemarken.” Daar werkt DCS mee aan de bouw van de langste gecombineerde weg- en spoortunnel ter wereld. De 18 km lange Fehmarnbelttunnel verbindt Duitsland straks rechtstreeks met Denemarken. Door de enorme groei heeft het bedrijf niet alleen op het gebied van materieel, maar ook op organisatorisch gebied de nodige aanpassingen ondergaan. “Goede vakmensen worden steeds schaarser,” merkt Nicolaas op, “gelukkig hebben wij een topteam binnen DCS met specifieke vakkennis op diverse expertiseniveaus. Dankzij de ervaring en input van onze mensen en onze vaste partners, kunnen we kosteneffectieve oplossingen bieden en optimale resultaten behalen.”

We zijn en blijven onderaannemer

Ondanks een pro-actieve en ontzorgende houding, wil het bedrijf beslist niet op de stoel van de aannemer gaan zitten. “Wij nemen graag werk in een pakket aan en daarmee kunnen we ook een gedeelte van de eisen van de opdrachtgever overnemen.” Nicolaas licht toe: “Wij hebben alle kennis, kunde en materieel in huis om zinkers te kunnen bouwen, te lassen, te transporteren en installeren voor de klant en daarnaast het stortwerk te doen. Alles in één pakket, dat is uniek maar wij doen dat gewoon. Zo heeft de opdrachtgever één aanspreekpunt en korte lijnen, wat prettig en efficiënt werkt. Daarin vullen wij echt een gat in de markt.” De professionals van DCS op schepen, in fabrieken en op de projecten gaan geen uitdaging uit de weg.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.