Platform over civiele techniek & infrastructuur
Grond - & Waterwerken

De Zweedse investeringsmaatschappij Solix verwerft Steelwrist en SVAB Hydraulik

De Zweedse investeringsmaatschappij Solix heeft vandaag alle aandelen in Terratech AB verworven, met de dochterbedrijven Steelwrist en SVAB Hydraulik. Steelwrist is vandaag de dag een toonaangevende speler op de markt voor tiltrotators, snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines, terwijl SVAB Hydraulik marktleider is in besturingssystemen voor tiltrotators en uitrustingsstukken, ook voornamelijk voor graafmachines. De overname past […]

steelwrist

26 april 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De Zweedse investeringsmaatschappij Solix heeft vandaag alle aandelen in Terratech AB verworven, met de dochterbedrijven Steelwrist en SVAB Hydraulik.

Steelwrist is vandaag de dag een toonaangevende speler op de markt voor tiltrotators, snelwissels en uitrustingsstukken voor graafmachines, terwijl SVAB Hydraulik marktleider is in besturingssystemen voor tiltrotators en uitrustingsstukken, ook voornamelijk voor graafmachines.

De overname past perfect in de strategie van Solix om Scandinavische industriële bedrijven met een sterke productportfolio en met een aanzienlijk internationaal groeipotentieel te verwerven.

Terratech heeft in 2018 een half miljard SEK omzet behaald en is met eigen organisaties gevestigd in dertien landen. Tot de belangrijkste producten van het bedrijf behoren tiltrotators en snelwissels, zowel hydraulisch als volautomatisch, die vandaag een sterke internationale groei kennen. Daarnaast heeft Terratech verschillende nieuwe producten zoals gereedschapherkenning (Toolrec), Tooltip-control en het Quantum-besturingssysteemplatform, dat samen met tiltrotators en gereedschappen wereldwijd voor grote graafmachines enorme productiviteitsverhogingen oplevert.

Zowel Steelwrist en SVAB werken nauw samen met verschillende graafmachinefabrikanten en die focus op OEM-bedrijven zal in de toekomst blijven bestaan.

“We hebben een zeer goede en vooruitstrevende samenwerking met onze OEM-klanten. Onze tiltrotators en snelwissels worden steeds vaker rechtstreeks op de graafmachine in de graafmachinefabriek voor klanten gemonteerd en daarmee kunnen we de internationale expansie van onze eigen en onze OEM-klanten nog sneller ondersteunen. Ook productontwikkeling zal samen met onze belangrijkste klanten zeer hoog op de agenda blijven staan ​​”, zegt Stefan Stockhaus, CEO van Terratech en Steelwrist.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%