Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De waarde van een goede digitale workflow in het bouwproces

De waarde van een goede digitale workflow in het bouwproces

Om slimmer, efficiënter, sneller, nauwkeuriger én duurzamer te werken, heb je de juiste tools nodig. “En de juiste mindset”, vindt Duncan McCormick, business development manager bij Topcon. “Digitaal werken neemt steeds meer toe en ook het aantal hulpmiddelen, zowel in hardware als software neemt toe. Maar het belangrijkste is het toepassen van deze hulpmiddelen in de workflow.

Digitalisering op de bouwplaats

Topcon biedt met haar technologie en kennis van processen geodetische oplossingen die kunnen helpen de workflow van het bouwproces te verbeteren. “Aan ons de taak om de waarde en de voordelen daarvan te laten zien. Niet alleen aan de manager, maar vooral aan diegene die er dagelijks mee gaat werken, zoals de vrachtwagenchauffeur. Daarom nemen we hen ook mee in dit proces.” 

Kijkend naar de huidige digitalisatie, zien we dat veel cloud-based is. De vraag die dan vrijwel meteen gesteld wordt is: ‘Hoe zit het met de data security en data consistency?’ “Een begrijpelijke vraag,” volgens McCormick, “voor een branche die nog vrij conservatief is en waar men op zoek is naar garanties op het gebied van veiligheid en zekerheid met betrekking tot dataverwerking.”

Data security & data consistency

De cloud-based oplossingen van Topcon bieden de klant de mogelijkheid te kiezen waar de data wordt opgeslagen. “Door een zeer hoge mate van data security te bieden, nemen we hier een drempel weg.” McCormick vervolgt: “Daarnaast is een hoge mate van betrouwbaarheid van de data een belangrijk gegeven voor de klant, deze data staat op Europese server locaties. Zowel de input als de output moeten consistent zijn gedurende het gehele proces van planning, controlling tot aan uitvoering. Door dit proces uit te leggen aan de klant en te laten zien hoe de data wordt opgeslagen en verwerkt, staan klanten meer open om nieuwe technologieën op te nemen en de digitaliseringsslag steeds verder door te zetten.”

Toepassingen voor GWW, bouw & infra en landbouw

McCormick noemt enkele Topcon toepassingen voor optimalisatie van de transportplanning, de juiste grondbalans, het beheer van gegevens over de bouwplaats en een app. Allemaal met als doel de ruimtelijke ordening slimmer, rendabeler, bewuster en productiever te maken. “Zo is er de softwaremodule MAGNET Project, een location based tool waarmee je op een uitermate gebruiksvriendelijke manier een (digitaal) bouwproject kunt managen en beheren en enorm veel kosten bespaart op civiel werk. Ongeacht de grootte van het project kan alle verzamelde data in een overzichtelijke totaalregistratie vanaf de start worden bijgehouden. Doordat de modules gekoppeld kunnen worden, kan het voor diverse toepassingen worden ingezet.” 

Koppelen en integreren

Voor het koppelen van machines onderling ontwikkelde Topcon SiteLink3D (versie 2). “Een cloudbased softwareoplossing gebaseerd op data consistency, data security en interconnectivity met andere Topcon producten. Een geruststellende gedachte voor de klant dat de ingewonnen data die nodig is om een project goed uit te voeren binnen tijd en budget, veilig, betrouwbaar, accuraat en consistent is.” Tot slot noemt McCormick de Haultruck app. ”Bij het gebruik van de app kun je het geautomatiseerde massatransport volgen en beheren gedurende het gehele proces. Zo creëer je kostenverlaging, minder stilstand en werk je efficiëntie verhogend.” McCormick besluit: “Hoeveel kennis en ervaring je ook hebt opgedaan, er is nog zoveel te leren! Het is belangrijk om open te staan voor toekomstige oplossingen en deze te omarmen, omdat de belangrijkste focus van deze oplossingen gericht zijn op het verbeteren van de workflows én bijdragen aan een lagere footprint.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.