Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De Waalpaal ontvangt Miniheimachine van VDH

De Waalpaal ontvangt Miniheimachine van VDH

Lead

De MPR-2000 is door De Waalpaal besteld als vervanging voor een reeds bestaande heimachine. Gedurende het ontwikkeltraject is er intensief contact geweest tussen VDH en De Waalpaal om de machine exact te laten voldoen aan de wensen zoals De Waalpaal deze voor ogen had. Kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid stonden hierbij centraal tijdens het ontwerp proces.

Vanzelfsprekend moest de MPR-2000 ook een moderne machine worden; dit heeft geresulteerd in een machine waarbij het heiproces strikt gevolgd wordt door meerdere sensoren. Naast dat er een hoog aantal slagen per minuut gehaald kan worden, kunnen er door middel van het touchscreen mogelijke storingen worden weergegeven waardoor deze simpel te verhelpen zijn. Tevens zorgen deze sensoren ervoor dat mogelijk storingen niet resulteren in potentieel gevaarlijke situaties omdat het heiproces automatisch stil wordt gelegd in het geval van een storing. Door het gebruik van moderne technieken heeft dit geresulteerd in een eenvoudig te bedienen machine waarbij de veiligheid te alle tijden is gewaarborgd. Zowel de software als de vrije val lier van de MPR-2000 is bij VDH in eigen huis ontwikkeld.

Over Klant

De Waalpaal is opgericht in 1911. In dit jaar wilde men water winnen uit diepere zandlagen en omdat ijzeren buizen kostbaar waren, werd bedacht om betonnen buizen met een stalen binnenbuis op elkaar te stapelen. Om de buizen de diepte in te persen, werden complete stalen balkenframes gebouwd met daarop betonnen of ijzeren ballast. Met schijven en staaldraden werd de paal als het ware de grond in getrokken. Het was daarna gauw bedacht om de buis gevuld met beton ook als draagpaal te gebruiken. Hierdoor is De Waalpaal als funderingsbedrijf gestart! Sinds 2003 is De Waalpaal een onderdeel van de Van ’t Hek groep.

De Waalpaal loopt vaak voorop in de ontwikkeling van nieuwe technieken en complexe funderingsoplossingen. Als partner is De Waalpaal in staat om het gehele funderingstraject te verzorgen. Dus inclusief bodemonderzoek, sonderingen en een funderingsadvies.

www.waalpaal.nl      –      info@dewaalpaal.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.