Platform over civiele techniek & infrastructuur
Nieuws

De Waalpaal ontvangt Miniheimachine van VDH

Gedurende het ontwikkeltraject is er intensief contact geweest tussen VDH en De Waalpaal om de machine exact te laten voldoen...

dsc0030-kopieren

1 september 2020 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Lead

De MPR-2000 is door De Waalpaal besteld als vervanging voor een reeds bestaande heimachine. Gedurende het ontwikkeltraject is er intensief contact geweest tussen VDH en De Waalpaal om de machine exact te laten voldoen aan de wensen zoals De Waalpaal deze voor ogen had. Kwaliteit, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid stonden hierbij centraal tijdens het ontwerp proces.

Vanzelfsprekend moest de MPR-2000 ook een moderne machine worden; dit heeft geresulteerd in een machine waarbij het heiproces strikt gevolgd wordt door meerdere sensoren. Naast dat er een hoog aantal slagen per minuut gehaald kan worden, kunnen er door middel van het touchscreen mogelijke storingen worden weergegeven waardoor deze simpel te verhelpen zijn. Tevens zorgen deze sensoren ervoor dat mogelijk storingen niet resulteren in potentieel gevaarlijke situaties omdat het heiproces automatisch stil wordt gelegd in het geval van een storing. Door het gebruik van moderne technieken heeft dit geresulteerd in een eenvoudig te bedienen machine waarbij de veiligheid te alle tijden is gewaarborgd. Zowel de software als de vrije val lier van de MPR-2000 is bij VDH in eigen huis ontwikkeld.

Over Klant

De Waalpaal is opgericht in 1911. In dit jaar wilde men water winnen uit diepere zandlagen en omdat ijzeren buizen kostbaar waren, werd bedacht om betonnen buizen met een stalen binnenbuis op elkaar te stapelen. Om de buizen de diepte in te persen, werden complete stalen balkenframes gebouwd met daarop betonnen of ijzeren ballast. Met schijven en staaldraden werd de paal als het ware de grond in getrokken. Het was daarna gauw bedacht om de buis gevuld met beton ook als draagpaal te gebruiken. Hierdoor is De Waalpaal als funderingsbedrijf gestart! Sinds 2003 is De Waalpaal een onderdeel van de Van ’t Hek groep.

De Waalpaal loopt vaak voorop in de ontwikkeling van nieuwe technieken en complexe funderingsoplossingen. Als partner is De Waalpaal in staat om het gehele funderingstraject te verzorgen. Dus inclusief bodemonderzoek, sonderingen en een funderingsadvies.

www.waalpaal.nl      –      info@dewaalpaal.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%