Platform over civiele techniek & infrastructuur
Aannemer De Kuiper uit Noordeloos werkt met de variant met de hamer met schuifstuk. (Beeld: Patrick

De veelzijdigheid van een graafmachine

Super veelzijdig, voor meerdere doeleinden inzetbaar en daarmee een ideale machine voor aannemers in de grond-, weg- en waterbouw. Wil je een standaard graafmachine ook inzetten bij funderingswerken? Dan moet je bij Van den Heuvel uit Werkendam zijn!

Specialist in maatwerk

Van den Heuvel (VDH) levert -naast de verkoop van betrouwbare merken- maatwerk machines van hoge kwaliteit. “Wij creëren de ideale machine, volledig naar wens van de klant en met zorg ontworpen en ontwikkeld. Daarbij zetten wij onze jarenlange ervaring en expertise in en kijken we altijd naar vragen vanuit de markt”, zegt Marc Timmerman, directeur van VDH.

Vraag vanuit de markt

“Waar funderingsbedrijven aparte funderingsmachines hebben, wil jij als aannemer in de GWW niet altijd iemand inhuren voor dit soort opdrachten. Maar je wilt wél een totaalplaatje aan kunnen bieden. Daar heeft Van den Heuvel op ingespeeld.” VDH heeft twee typen hamers ontwikkeld, waarmee een graafmachine eenvoudig omgebouwd wordt voor funderingswerk. “Zo is er een speciale makelaar die aan de graafmachine gekoppeld kan worden, of een variant waarbij je een hamer met een schuifstuk erop hebt. Een andere manier om van een graafmachine een funderingsmachine te maken, is het toevoegen van een jib aan de graafmachine waar een trilblok aangehangen kan worden.”

Aannemingsbedrijf De Klerk uit Werkendam werkt met de makelaar met aanbouwstuk. (Beeld: Geert-Yke Rusticus)

Makelaar of schuifstuk?

“Het grote voordeel van een makelaar aan een graafmachine is dat er met lieren gewerkt wordt. Met een relatief zware hamer (3 ton) aan de makelaar kun je zwaardere palen of damwanden gaan heien. Bij een hamer met schuifstuk aan de paal is dat wat lastiger. Die variant is juist weer uitermate geschikt als de palen al geplaatst zijn en het een kwestie van na-heien is, of wanneer je met kleine houten paaltjes te maken hebt bijvoorbeeld.”

Kleine en grote hamers

Van den Heuvel heeft zowel kleine als grote hamers is het assortiment, met een valgewicht vanaf 800 kilo tot en met 18 ton. “Maar voor een graafmachine zijn de hamers van 3 ton wel het maximale”, zegt Timmerman. De grote voordelen: ze zijn simpel, licht in gewicht en uitermate betrouwbaar. “Ze hebben een hoge standtijd. En wanneer er een reparatie plaats moet vinden, hoeft dat niet in een werkplaats”, vult Timmerman aan, “omdat de hydraulische heicilinder te wisselen is in het veld.” Timmerman besluit: “Tegen relatief lage kosten -je koopt tenslotte een aanbouwdeel in plaats van een complete funderingsmachine- kun je als aannemer tóch het complete pakket aanbieden. Zo kan elke aannemer met materieel in eigen beheer funderingswerk aannemen.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.