Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De veelzijdige kraanexpertise van een wereldspeler

De veelzijdige kraanexpertise van een wereldspeler

De belangrijkste pijlers van het in 1902 opgerichte Manitowoc, marktleider in hijsmaterieel, zijn de mobiele- en terreinkranen van Grove en de snelmontage- en torenkranen van Potain. Met meer dan tachtig nieuwe modellen in de afgelopen zes jaar mag het bedrijf zich qua productontwikkeling een ware pionier en koploper noemen. Samen met de wereldwijde financieringsmogelijkheden en aftermarketoplossingen, zoals spare parts, service, training en reconditionering, maakt het Manitowoc tot een zeer vooraanstaande speler in de hijswereld.

Potain Igo T99 telescopische snelmontagekraan.

De uitgebreide reeks kranen van Manitowoc kom je op vele én uiteenlopende plekken tegen: in de commerciële bouw en rondom infrastructurele projecten. Maar ook in de woningbouw, industriebouw of petrochemie. “Bovendien zijn onze divers getinte kraanoplossingen via telematica meer en meer verbonden met de nieuwe applicaties Potain Connect en Grove Connect”, aldus Wybe Smit, regiodirecteur Nederland en Scandinavië voor Potain. “En dat is een zeer welkome meerwaarde in de praktijk.”

Centrale verkoop

De Nederlandse vestiging van Manitowoc staat in Breda. Van hieruit wordt de verkoop voor zowel Grove als Potain verzorgd. Tevens is in deze vestiging een uitgebreide partsafdeling en een werkplaats voor het onderhoud van mobiele kranen ondergebracht. Met betrekking tot de torenkranen van Potain wordt de verkoop van nieuwe en gebruikte exemplaren rechtstreeks verzorgd door Smit.

???????

De service en aftermarket, inclusief de verkoop van onderdelen, zijn in handen van zijn collega Henrie Rooijakkers. “De verhuur van onze torenkranen verloopt via onze rentalpartner Multicrane International uit Alphen aan den Rijn”, vervolgt Smit. “Wanneer het gaat om de verkoop en verhuur van snelmontagekranen, dan bewijst het eveneens in Alphen aan den Rijn gevestigde Van der Vlist Kraanverhuur zijn waarde.”

Voor elke klus wat wils

Dankzij de gevarieerde serie Potain-kranen is Manitowoc in staat om voor elk project een passende kraan te bieden. Ongeacht of het nu gaat om het bouwen van een recreatiewoning, een villawijk, een appartementencomplex of een wolkenkrabber, Potain heeft er de juiste kraan voor. Van een haakhoogte van 17 meter met een capaciteit van 700 kg op 20 meter tot 26.000 kg op 85 meter, waarbij haakhoogtes boven de 100 meter geen uitzondering zijn.

Een veel toegepaste oplossing is de Potain Igo 21 snelmontagekraan met een haakhoogte van 19,3 meter, een gieklengte van 26 meter en een maximale capaciteit van 1.800 kg (op 26 meter nog 700 kg!). Wat betreft de torenkranen is er veel vraag naar de Potain MDT 389 L16 (maximale capaciteit 16.000 kg, met een maximale gieklengte van 75 meter) en de Potain MDT 489 M25 (maximale capaciteit 25.000 kg met een maximale radius van 80 meter).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.