Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De totaalleverancier voor de GWW uit Ochten, biedt nu ook een circulair kledingpakket aan
Naast een duurzame bedrijfsvoering vind je in de showroom een circulaire collectie. (Beeld: HKV Ochten)

De totaalleverancier voor de GWW uit Ochten, biedt nu ook een circulair kledingpakket aan

De kwalitatief hoogwaardige bedrijfskleding bijvoorbeeld, is niet alleen zeer comfortabel maar ook heel duurzaam. Bij HKV Ochten kan je nu al terecht voor een circulaire collectie. 

Het circulair kledingpakket van T’riffic bestaat uit een softshell, worker, polo en t-shirt. (Beeld: Schijvens)

Aandacht

“Naast dat er vanuit de overheden steeds meer gestuurd wordt op circulariteit en duurzaamheid, zijn wij daar als bedrijf al jaren mee bezig.” Dat zegt Bert van Oomen, accountmanager bij HKV Ochten. Het bedrijf is een grote speler voor de GWW, infra, transport en logistiek en hanteert een hoog servicelevel. “Het draait bij ons allemaal om aandacht”, vervolgt Oomen. “Aandacht voor de klant, de drager van de kleding, de producten en diensten die wij leveren, maar ook voor de toekomst en de wereld om ons heen. Wij zijn constant bezig met verduurzaming en circulariteit.” Dat blijkt wel uit de bijna 500 zonnecollectoren die op het pand liggen waarmee het bedrijf volledig
energie neutraal is.

Verduurzamen waar mogelijk

“Maar het gaat veel verder dan alleen een duurzame bedrijfsvoering”, vervolgt Oomen. “We houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten en kijken vanuit die optiek naar wat we zelf nog verder kunnen verduurzamen. Daarnaast wordt er natuurlijk vanuit de overheid steeds meer op gestuurd.” Op het gebied van bedrijfskleding is nog veel winst te behalen, constateert Oomen. ”Hierin willen we graag vooroplopen dus werken we samen met meerdere partners om te kijken naar een duurzamere manier van kledingproductie.”

HKV in Ochten is constant bezig met verduurzaming en circulariteit. Met de bijna 500 zonnecollectoren op het pand is het bedrijf volledig energie neutraal. (Beeld: HKV Ochten)

Circulair kledingpakket

‘We willen allemaal circulair en duurzaam,” zegt Oomen, “maar de complexiteit zit onder andere in de aantallen die je nodig hebt om iets duurzaam te laten produceren. Je hebt een bulk nodig, een aantal partijen dat de keten rond maakt om het proces in gang te zetten. De overgang naar circulaire bedrijfskleding staat dan ook nog aan de vooravond. HKV is samen met partners druk bezig om alle ontwikkelingen op de voet te volgen, nieuwe initiatieven volgen elkaar in rap tempo op. Zo beschikken wij nu al over diverse circulaire items, zoals een softshell, worker, polo en t-shirt.” Oomen geeft aan dat dit assortiment nog verder uitgebreid wordt in de toekomst. “Iets wat vanuit een duurzame gedachte geproduceerd wordt, wordt uiteindelijk weer standaard.”

Een jas gemaakt van petflessen? Jazeker!

Oomen vertelt dat ze laatst de medewerkers van Aannemingsbedrijf Schotgroep uit Heerjansdam in een nieuw jasje hebben gestoken. Binnen het kledingpakket werd er gekozen voor een softshell, (een jas), gemaakt van oude petflessen. “De directeur vond het zo interessant dat er vanuit een circulaire gedachte ook een circulair geconfectioneerd product is ontstaan.”   

Blijven innoveren

“Het is zaak te blijven innoveren”, meent Oomen. “Dat doen we binnen alle sectoren in ons bedrijf. Zo is er bij onze afdeling Reclame & Sign de mogelijkheid te kiezen voor PVC-vrije stickerfolie, gemaakt van gerecyclede materialen. En in het kader van duurzame producten en circulariteit op het gebied van wegbebakening zijn we een exclusieve samenwerking met OFN aangegaan. We bieden een RVV bord aan dat 100% circulair is op productniveau en oneindig te recyclen is. Het rijstvliesbord bestaat voor 60% uit rijstvlies, 22% zout en 18% minerale oliën. Een zeer duurzaam en goed alternatief voor de huidige aluminium borden die er zijn op de markt”, besluit Oomen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.