Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De sorteergrijpers van Engcon krijgen een update

De sorteergrijpers van Engcon krijgen een update

– ze worden afgestemd op de nieuwe generatie draaikantelstukken en graafmachines

Engcon, wereldleider op het gebied van draaikantelstukken, gaat de steen- en sorteergrijpers opwaarderen en afstemmen op de nieuwe generatie draaikantelstukken en graafmachines.

15 jaar geleden lanceerde Engcon de serie SK-steen- en -sorteergrijpers. Door de jaren heen zijn dit steeds vaker gebruikte accessoires geworden om graafmachines nog bruikbaarder en flexibeler te maken. In de loop van de tijd hebben de draaikantelstukken zich ontwikkeld, zijn er nieuwe gewichtsklassen bijgekomen en zijn de graafmachines sterker geworden. Om die reden stemt Engcon de grijpers nu af op de eisen van vandaag, door ze sterker te maken en meer aanpasbaar voor accessoires.

“Niet alleen worden de nieuwe grijpers versterkt en beter afgestemd op de nieuwe generatie draaikantelstukken en graafmachines, we zullen ze ook beter voorbereiden op geschikte accessoires.”, aldus Johan Johansson, constructeur bij Engcon Group.

Johan Johansson vertelt dat de grijparmen dicht worden, zodat ze makkelijker klein materiaal kunnen vasthouden dat anders uit de grijpers zou lopen. Daarnaast worden ze standaard voorbereid op de montage van dekkende zijplaten. Daarmee wordt het volgens Johansson heel eenvoudig van de steen- en sorteergrijpers een graafbak te maken.

Zoals voorheen worden de bevestigingen vastgeschroefd en zijn deze voorbereid voor EC-Oil, de automatische oliekoppeling van Engcon. Alle gewrichten worden uitgerust met expanderbouten om speling tot een minimum te reduceren, het snijstaal wordt vastgeschroefd om eenvoudig te kunnen worden vervangen en worden voorbereid voor de montage van graaftanden. De nieuwe grijpers zijn verkrijgbaar in zes verschillende maten, geschikt voor graafmachines van 1,5 tot 33 ton.

De SG12 wordt de eerste van de nieuwe serie grijpers met een greepbereik van 0,34 m2 en deze is daarmee afgestemd op graafmachines in de klasse 6-12 ton. De productie zal naar verwachting starten in de zomer van 2019, maar al op de Bauma 2019 zal de nieuwe steen- en sorteergrijper van Engcon te zien zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.