Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

De perfecte basis dankzij de juiste rijplaten

Windmolentransport
De rijplaten van Swanenberg IJzer Groep vormen de basis voor een windmolentransport.

Tekst | Tekst | Susan Peek Beeld | Swanenberg IJzer Groep

5 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bij grootschalige infraprojecten in de grond-, weg- en waterbouw, is een stevige ondergrond en tijdelijke aan- en afvoerwegen van groot belang. Ze vormen een solide basis op de werkplek en dragen bij aan een goed verloop van het bouwproject. Het Schaijkse bedrijf Swanenberg IJzer Groep is een grote toeleverancier voor de GWW op het gebied van verhuur en verkoop van rijplaten in de breedste zin van het woord.

Topkwaliteit rijplaten 

“Zo leveren we stalen rijplaten die dienen als tijdelijke verharding bij grootschalige bouwprojecten waarmee we het bouwterrein goed bereikbaar en veilig begaanbaar maken”, vertelt Adriaan Keijzer van Swanenberg IJzer Groep. Het bedrijf staat al meer dan 50 jaar bekend om haar ijzer- en staalproducten, zoals metalen buizen, balken en rijplaten. “Onze rijplaten zijn leverbaar in diverse afmetingen en diktes. We constateren dat in de loop der jaren het bouwverkeer zwaarder is geworden en ook de bouwintensiviteit is toegenomen. Bovendien wordt er tegenwoordig ook gebouwd op plekken waar dat eerst niet gedaan zou worden. Daar passen wij onze rijplaten op aan.” Swanenberg verhuurt en verkoopt stalen rijplaten van topkwaliteit om daarmee de stabiliteit van de ondergrond te vergroten, zowel bij bouwprojecten als bij evenementen. “Dankzij onze grote voorraad kunnen we snel leveren. En we bieden een uitstekende service.”

Swanenberg IJzer Groep levert stalen rijplaten voor een grootschalig project in Brussel.

Draglineschotten

Op plekken waar de bodem slecht berijdbaar is, levert Swanenberg houten draglineschotten. “Deze zijn verkrijgbaar in verschillende afmeting en worden veelal geproduceerd van azobéhout”, vervolgt Keijzer. “Een zeer harde en duurzame houtsoort waardoor onze draglineschotten met gemak de grootste draglines met zware rupsbanden weerstaan.”

Kunststof rijplaten

“Daar waar sprake is van kleinere, binnenstedelijke infraprojecten, worden onze kunststof rijplaten veel ingezet. Deze zijn handzamer en daarmee makkelijker te hanteren dan de stalen rijplaten. Zo worden ze ingezet als tijdelijk fietspad of ter bescherming van het straat- en klinkerwerk.”

Wij lossen het op

“Ons motto? We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen.” Heel belangrijk volgens Keijzer. “We willen de klant van het juiste advies voorzien en meedenken hoe dat het voordeligst kan. Een locatiebezoek draagt eraan bij dat we goed in kunnen schatten wat er nodig is. Want elk bouwterrein is uniek. De ene keer is het langs een spoor, dan weer voor de bouw van een zonnepanelenpark of de aanleg van een windmolen. Aan ons om de infrastructuur er naartoe te optimaliseren, wat kostenbesparend werkt voor de bouwer. Het is voor een project van toegevoegde waarde als er schoon gewerkt wordt en er niks verzakt. Wij willen de klant hierin écht ontzorgen.” Ook bij calamiteiten -zoals een verzakt wegdek- staat Swanenberg IJzer Groep 24/7 paraat.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%