Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De onverslaanbare kracht van integraal werken in de cloud
Als een werk is opgeleverd kan in de onderhoudsfase gebruik worden gemaakt van alle relevante informatie die in de cloud is opgeslagen omtrent het project.

De onverslaanbare kracht van integraal werken in de cloud

Cloud-based werken in de GWW is voor iedereen binnen handbereik. De oude manier van werken, met handmatige aangemaakte werkbonnen en Excellijsten die bijgehouden moeten worden, zorgt -bewezen- voor faalkosten. Toch zien bedrijven in onze sector er nog steeds tegenop om de laatste stap te zetten op weg naar digitaal werken, in de cloud. “Die drempel kunnen we inmiddels volledig wegnemen”, is de mening van Edward Lammerts, New Business Manager bij 4PS. We spreken hem en Ruud Mol, directeur bij Be-Sync, over de kracht van integraal digitaal samenwerken. 

Gebundelde kracht legt de eindgebruiker geen windeieren

4PS is het bedrijf achter het ERP-systeem ‘4PS Construct’, een innovatieve, integrale softwareoplossing die alle primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Ook voor de GWW-sector biedt 4PS hiermee een totaaloplossing die is gebaseerd op het platform Microsoft Dynamics 365 Business Central. “Vanuit de cloud is deze software overal en voor iedereen beschikbaar”, legt Edward uit. Be-Sync -sinds mei 2020 onderdeel van de 4PS Groep- is specialist in informatie- en documentmanagement. Ruud licht toe: “Wij zorgen ervoor dat de klant integraal en efficiënt kan samenwerken in de gehele keten van bouwpartners, met de inzet van onder andere SharePoint, Teams, Planner, OneDrive en het Power Platform binnen Microsoft 365. Het bundelen van krachten tussen enerzijds het ERP-systeem van 4PS en anderzijds het informatie en documentmanagementsysteem van Be-Sync, biedt vele voordelen. Bijvoorbeeld het volledig integraal werken in de cloud en het maken van bijvoorbeeld apps voor de medewerkers op de bouwplaats van alle bouw en bouw-gerelateerde ondernemingen in Nederland. Dat legt eindgebruikers geen windeieren.”

Betrouwbare workflow

Edward vervolgt: “4PS wordt ingezet van acquisitie tot en met de beheerfase. Door alle projectgegevens in de cloud te hebben staan, heeft iedereen toegang tot de juiste informatie. Door volledig digitaal te werken, met gegevens die real-time geactualiseerd worden, voorkom je kansen op fouten en vermijd je onnodig administratief werk. Dat levert een zeer efficiënte en betrouwbare workflow op.” Ruud vult aan: “Documentafhandeling zit van origine niet sterk in ERP-software. Daar komt Be-Sync in beeld. Wil je daar echter geavanceerd mee werken en een optimale integratie bewerkstelligen met het ERP-systeem, dan is dat zelf bijna niet in te richten zonder hulp. Be-Sync maakt hiervoor standaard, maar ook klantspecifieke Apps zodat informatie maar één keer hoeft te worden ingevoerd. Alles wat er buiten gebeurt, kan via de cloud dan naar binnen toe gecommuniceerd worden, via het Power Platform. Ook kunnen processen buiten via het 4PS ERP-systeem 4PS Construct op deze manier makkelijk aangestuurd worden.”

Als voorbeeld noemt Edward het gebruik van SharePoint online: “Documenten integreren wordt daarmee een heel natuurlijk proces. Met het ERP-systeem vinden zaken als facturatie en urenverantwoording plaats, volledig onderbouwd voor de accountant. Maar naast het ERP-systeem spelen er binnen de bedrijfsprocessen ook onderdelen die specifiek zijn voor jou als organisatie. Daar komt het Power Platform van pas. Bijvoorbeeld het aannemen van personeel, het doen van aanmeldingsregistraties op plaatsen waar slechts een maximumaantal personen mag zijn en het aanmaken van nieuwe klanten. Voor alle informatie die buiten wordt verzameld/verwerkt kunnen we een app ontwikkelen waarbij de informatie over de digitale snelweg in het ERP systeem kan worden ingelezen. Een groot voordeel is dat informatie helder naar buiten toe gedeeld kan worden en buiten door de mensen kan worden aangevuld of gecorrigeerd. Dat ene document of die map met foto’s die belangrijk zijn voor de klant of medewerker op de bouwplaats? Die deel je nu eenvoudig via SharePoint Online. Be-Sync zorgt voor de juiste opslag en de mogelijkheid tot delen en het online/integraal samenwerken. Dat maakt je als GWW-bedrijf enorm waardevol voor de opdrachtgever, die altijd op de hoogte is van wat er gecommuniceerd moet worden. Juist dat synchronisatiedeel zit niet standaard in Microsoft 365, maar wordt door Be-Sync tot in de puntjes geregeld.”

Van tender tot onderhoudsfase

Integraal digitaal werken in de cloud biedt voordelen die al beginnen in de tenderfase en naadloos doorlopen in de onderhoudsfase. “Als een werk is opgeleverd kan in de onderhoudsfase gebruik worden gemaakt van alle relevante informatie die in de cloud is opgeslagen omtrent het project”, zegt Ruud tot besluit. “Met 4PS en Be-Sync worden alle ketenpartners, niemand uitgezonderd, bediend van de juiste informatie om zo te komen tot een optimaal integraal bouwproces.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.