Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe High Drive Cat® D7 dozer levert betere prestaties en ongeëvenaarde productiviteitsverhogende technologie

De nieuwe High Drive Cat® D7 dozer levert betere prestaties en ongeëvenaarde productiviteitsverhogende technologie

Een volautomatische versnellingsbak met 4 versnellingen biedt een optimaal brandstof- en dozerrendement, en bedieningsgemak.  Met 197 kW (265 pk) en een bedrijfsgewicht van 29.776 kg (65.644 lbs) vervangt de nieuwe D7 dozer de D7E. 

Nieuwe waardevolle generatie

De D7 verplaatst tot 8 procent meer materiaal per uur dan de D7E, met ongeveer 6 procent meer gewicht en 12 procent meer pk’s. De capaciteit van het blad is met 10 procent vergroot en de onderwagen met verhoogde tandwielen zorgt voor een beter rijgedrag en een betere balans, evenals een grotere penetratiekracht.

Net als de D6 en D8T wordt de nieuwe D7 aangedreven door een volautomatische transmissie met 4 versnellingen. De soepel schakelende transmissie past zich continu aan voor maximale efficiëntie en vermogen naar de grond zonder extra tussenkomst van de machinist.

De volledig opnieuw ontworpen cabine, zoals bij de D5 en D6/D6 XE, legt de lat hoger wat betreft comfort en productiviteit. Machinisten vinden meer ruimte, meerdere stoel- en bedieningsaanpassingen voor optimaal comfort en een gebruiksvriendelijke bedieningsinterface van 254 mm (10 inch) met touchscreen. Een standaard high-definition achteruitkijkcamera wordt duidelijk weergegeven op het hoofddisplay.

Ongeëvenaarde technologische mogelijkheden

De D7 is toonaangevend in de branche met een verscheidenheid aan technologieaanbiedingen die gemakkelijk te gebruiken zijn en klanten helpen het maximale uit een investering in apparatuur te halen. Slope Indicate zit standaard bij het premium display-pakket, dat de hoofdval en dwarshelling van de machine laat zien voor gemakkelijke referentie.

ARO met ondersteuning is een optie die klaar is voor gebruik, gebundeld met basisbladbediening en een nieuwe set ondersteuningsfuncties die op de achtergrond werken om machinisten te helpen meer gedaan te krijgen in minder tijd.

 • Cat Grade met Slope Assist™ biedt basisondersteuning bij bladpositionering zonder extra hardware of een GPS-signaal. Het bijgewerkte hoofddisplay maakt het systeem intuïtiever en gebruiksvriendelijker.
 •  De standaardoptie Attachment Ready Option (ARO) biedt optimale montagelocaties, beugels en hardware en vereenvoudigt de installatie van elk merk nivelleersysteem.
 • Blade Load Monitor geeft real-time feedback over stroom versus optimale bladbelasting om de bladcapaciteit te optimaliseren.1
 • Stable Blade van de tweede generatie werkt naadloos samen met de blade-invoer van de operator voor gladdere oppervlakken.
 • Traction Control vermindert automatisch de slip van de rupsbanden om tijd, brandstof en rupsslijtage te besparen.1
 • AutoCarry automatiseert het heffen van het blad om een consistente bladbelasting te behouden en het doorslippen van de rupsbanden te verminderen.1

Klanten kunnen ook het standaard geïntegreerde Cat Grade met 3D toevoegen. Geavanceerde traagheidsmeeteenheden (IMU) bieden meer snelheid en nauwkeurigheid zonder cilinders met positiedetectie. Kleine antennes zijn geïntegreerd in het cabinedak voor betere bescherming en GPS-ontvangers zijn aan de binnenkant gemonteerd, zodat ze kunnen worden beveiligd door de cabinedeuren te vergrendelen. Een intuïtieve operatorinterface van 254 mm (10 inch) werkt als een smartphone, waardoor machinisten er gemakkelijk snel mee weg zijn.  Android OS-platform maakt het mogelijk om aangepaste apps te installeren voor meer veelzijdigheid.

Gereed voor bediening op afstand

De D7 is standaard geschikt voor bediening op afstand. Interne componenten zijn geïntegreerd in machinesystemen en een externe connector maakt de dealerinstallatie van een plug-and-play op het dak gemonteerde bediening op afstand mogelijk. Cat Command for Dozing2 biedt een bedieningsoplossing op afstand voor verbeterde veiligheid en hogere productiviteit en wordt aangeboden als een commandoconsole voor line-of-sight (LOS) afstandsbediening, of met een commandostation voor LOS en non-line-of-sight (NLOS) afstandsbediening (eind 2021 verkrijgbaar).

Maak verbinding met meer efficiëntie

Cat Link-telematicatechnologie maakt het bouwplaatsenbeheer eenvoudiger door gegevens over apparatuur, materiaal en personen te verzamelen en deze gegevens in aanpasbare formaten te presenteren.

 • Product Link™ verzamelt automatisch en nauwkeurig gegevens van apparatuur – van elk type en elk merk – die online kunnen worden bekeken via web- en mobiele applicaties.
 • Krijg altijd en overal toegang met VisionLink®Cat dealers kunnen u helpen bij het samenstellen van een abonnement op maat, beschikbaar met mobiele of satellietrapportage of beide.
 • De Cat App helpt bij het beheren van activa – op elk moment – rechtstreeks vanaf een smartphone.
 • Remote Troubleshoot bespaart tijd en geld doordat de Cat dealer diagnosetests op afstand kan uitvoeren. Remote Flash werkt ingebouwde software bij zonder dat er een technicus aanwezig is, op een geschikt tijdstip, waardoor de updatetijd mogelijk met wel 50 procent wordt verkort.
 • Application Profile en Operator ID helpen tijd te besparen door de voorkeursmachine-instellingen op te slaan.
 • Machine Security – Passcode biedt een optioneel extra beveiligingsniveau door een operator te verplichten een ID in te voeren voordat de machine start.

Uitgerust om de klus te klaren

De D7 is verkrijgbaar in standaardconfiguraties of configuraties met lage gronddruk (LGP), met een verscheidenheid aan blad- en rupsplaten om de machine te optimaliseren voor de beoogde toepassing.

De D7 kan ook worden besteld met gespecialiseerde bewaking om de uitdagingen van Afval-/stortplaatswerkzaamheden en Bosbouw/landontginning aan te kunnen. Naast de machinebescherming tegen schokken en vuil in de lucht, kunnen deze speciale dozers worden besteld met een slagvaste cabine, toepassingsspecifieke onderwagen en een speciaal blad.

Ga voor meer informatie naar www.cat.com of neem contact op met uw lokale Cat dealer.

Opmerking: alle verschillen ten opzichte van de D7E-dozer

1 Functie werkt niet binnenshuis of in gebieden waar geen GPS-signaal beschikbaar is.

2 Niet in alle gebieden beschikbaar. Neem contact op met uw Cat dealer voor de beschikbaarheid. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.