Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe Cat® MH3022 en MH3024 graafmachines in overslaguitvoering zijn veelzijdig en efficiënt, met verbeterde cyclustijden

De nieuwe Cat® MH3022 en MH3024 graafmachines in overslaguitvoering zijn veelzijdig en efficiënt, met verbeterde cyclustijden

Hun geavanceerde elektrohydraulische systeem zorgt voor een optimaal evenwicht tussen vermogen en efficiëntie, waardoor de cyclustijden verbeteren en meer materiaal kan worden verwerkt in dezelfde tijd. Dit zorgt voor een verbeterd winstpotentieel.

Deze graafmachines in overslaguitvoering van de volgende generatie worden aangedreven door de Cat C4.4 motor, die geschikt is voor biodiesel tot B20. Het onderhoudsvrije nabehandelingssysteem van de motor, die voldoet aan de EU Stage V- en EPA Tier 4 Final (VS)-emissienormen, zorgt voor verlaging van de bedrijfskosten en maximale beschikbaarheid van de machine. De keuze tussen de bedrijfsmodi Power en Eco zorgt voor een fijnafstemming van het benodigde vormen voor de onderhanden taak, met een 10% lager brandstofverbruik dan vorige modellen zonder dat dit ten kosten van de machineprestaties gaat. 

Een 12% breder, gestabiliseerd spoor verbetert de bedrijfsstabiliteit van de Cat MH3022 bij het hijsen metvergroot werkbereik. De MH3024 biedt een tot 7% groter zwenkkoppel waardoor sneller meer materiaal kan worden verplaatst. De modus voor groot hefvermogen bij beide modellen vergroot het hefvermogen zodat zware lasten efficiënter kunnen worden verwerkt. De standaard SmartBoom™, waardoor de giek vrij omhoog en omlaag kan bewegen zonder pompopbrengst te gebruiken, stelt de machinist in staat zich te concentreren op de bediening van de grijper en biedt een soepelere cyclus.

Een reeks van uitrustingsstukken en nieuwe bereikopties is beschikbaar voor uiteenlopende toepassingen voor een grotere flexibiliteit bij het gebruik van de MH3022 en MH3024. De veelzijdigheid van beide graafmachines in overslaguitvoering kan worden vergroot door de apparatuur buiten de fabriek uit te rusten met een generator van 15 kW voor werken met een magneet.

Technologie

Nieuwe standaardtechnologieën op de Cat MH3022 en MH3024 graafmachines in overslaguitvoering zorgen voor extra bescherming tijdens bedrijf. De nieuwe cabinebescherming helpt de machinist door contact tussen de uitrusting en de cabine te voorkomen. Doordat een pincode is vereist voor het starten van de motor, zorgt de nieuwe machinist-id ervoor dat de machine niet door onbevoegden wordt bediend.

Ontworpen voor veilig bedrijf

Grote ramen van gehard glas met smalle stijlen in het opnieuw ontworpen cabineontwerp zorgen voor betere algehele zichtbaarheid en bedrijfsveiligheid. Standaardcamera’s voor zicht naar rechts en achteren, die kunnen worden opgewaardeerd tot 360-graden zicht, geven videobeelden weer op de grote monitor met touchscreen in de cabine om de zichtbaarheid van het werkterrein nog verder te verbeteren. Dikkere, slagvaste en stootbestendige ruiten en dakramen voldoen aan de normen EN356, P8B en P5A.

Een stopschakelaar op maaiveldhoogte sluit alle brandstoftoevoer naar de motor af en schakelt de machine uit. Standaard noodkranen voor neerlaten van giek en stick, die terugstromen van de olie voorkomen bij een onverwacht verlies van hydraulische druk, houden de hefarm veilig op zijn plaats. Alle dagelijkse onderhoudspunten zijn snel toegankelijk vanaf maaiveldhoogte, terwijl een nieuw serviceplatform met treden gemakkelijke, veilige en snelle toegang biedt tot het bovenste servicegebied.

Een nieuwe kijk op comfort

De cabine van de nieuwe generatie, met een keuze tussen een Deluxe- en Premium-uitvoering, biedt een optie voor joystickbesturing, waardoor de stuurkolom niet meer nodig is, voor een aanzienlijke verbetering van de zichtbaarheid vooruit, de beenruimte en de toegankelijkheid van de cabine. Het betreden en verlaten van de cabine wordt verder vergemakkelijkt doordat de linkerconsole omhoog kan worden gekanteld. Alle bedieningselementen zijn comfortabel gepositioneerd vóór of binnen handbereik van de machinist om overbodige bewegingen te vermijden.

Een grotere monitor van 254 mm (10 inch) met aanraakscherm en hoge resolutie die is uitgerust met een draaiknop voor eenvoudige navigatie van de intuïtieve bedieningselementen voor de machinist. Verschillende machinisten kunnen hun specifieke joystickinstellingen en geprefereerde instellingen voor de bedrijfsmodus opslaan en de machine kiest de instellingen automatisch op basis van de machinist-id. Beide modellen bieden een maximale cabinehoogte van 5750 mm (18′, 10″) om het zicht bij laden en materiaalverwerking te verbeteren.

Ongekend onderhoudsgemak

Standaard Product Link™ legt belangrijke bedrijfsgegevens vast zoals locatie, uren, brandstofgebruik, productiviteit, inactiviteit, onderhoudswaarschuwingen en storingscodes, die op afstand kunnen worden bekeken en bijgehouden om de efficiëntie van het fleetbeheer te bevorderen.

De nieuwe hydraulische oliefilter, die 50% langer meegaat dan eerdere ontwerpen, verbetert de filtering en verlengt de verversingsintervallen tot 3000 bedrijfsuren. Nieuwe anti-aftapventielen houden de hydraulische olie schoon tijdens het vervangen van het filter. Alle brandstoffilters bieden een gecoördineerd verversingsinterval van 1000 bedrijfsuren en de nieuwe luchtinlaatfilter met voorfiltereenheid gaan tot 1000 uur mee voor geringere onderhoudsvereisten.

Machinisten kunnen gemakkelijk de levensduur van het filter en de onderhoudsintervallen van de graafmachine in de gaten houden via de monitor met hoge resolutie in de cabine. De uiterst efficiënte koelventilator, die geen interactie met de machinist vereist, is uitgerust met een standaard automatische omkeerfunctie om de kernen schoon te houden en de beschikbaarheid van de machine te maximaliseren. Een optioneel trillend koelscherm wordt geactiveerd tijdens de omgekeerde ventilatorwerking om de verwijdering van vuil en stof nog verder te verbeteren.

Voor meer informatie over de nieuwe Cat MH3022 en MH3024 graafmachines in overslaguitvoering, neemt u contact op met uw plaatselijke Cat dealer of gaat u naar www.cat.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.