Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De nieuwe Cat® D4 dozer biedt betere zichtbaarheid, meer productiviteitsverhogende technologie-opties en lagere bedrijfskosten

De nieuwe Cat® D4 dozer biedt betere zichtbaarheid, meer productiviteitsverhogende technologie-opties en lagere bedrijfskosten

Met de nieuwste D4 gaat de waarde een niveau omhoog door de verbeterde zichtlijnen, verminderde bedrijfskosten en de breedste keuze aan gebruiksvriendelijke technologiefuncties waarmee u het meeste uit de bulldozer kunt halen. De D4 weegt 13.272 kg (29.259 lbs.) en heeft een nettovermogen van 130 hp (97 kW). D4 LGP heeft een bedrijfsgewicht van 14.008 kg (30.882 lbs).     

Beter zicht

De lager aflopende motorkap geeft u tot 30% beter zicht op het werkoppervlak voor het blad. De kortere zichtlijnen betekenen dat de visuele afstand tussen het blad en de materiaalhoop wordt verkort met ongeveer 40%, zodat er minder tijd wordt verspild met achteruitrijden om het materiaal volledig te bekijken. Hierdoor kan het werk sneller worden uitgevoerd.

In de cabine staat een comfortabelere stoel voor de machinist met verbeterde vering en meerdere afstelmogelijkheden voor gepersonaliseerd comfort. Met een gebruiksvriendelijke hoofdmonitor met touchscreen van 10 inch (254 mm), die tegenwoordig gewoon is in de meeste Cat dozers, zijn de machine-instellingen en -functies gemakkelijk te vinden. Een standaard high-definition (HD) achteruitkijkcamera is prominent zichtbaar op de hoofdmonitor.

Ongekende technologiekeuzes

De D4 is toonaangevend in de industrie met een breed scala aan technologie-opties. Naast gebruiksvriendelijkheid zorgen deze ervoor dat u het meeste haalt uit een investering in uitrusting.

De D4 bevat verschillende standaardtechnologiefuncties die zijn bedoeld voor extra efficiëntie van machinisten, ongeacht het ervaringsniveau. De cabine biedt ook optimale montagelocaties aan de binnenzijde waarmee het eenvoudig wordt een nivelleersysteem naar keuze te installeren.

 • Met Slope Indicate worden de inclinatie en de dwarshelling van de machine op de hoofdmonitor weergegeven voor snelle controle.
 • De functie Stable Blade werkt naadloos samen met bladhandelingen van de machinist voor een gladder oppervlak.
 • De functie Traction Control beperkt automatisch het slippen van de rups om u tijd en brandstof te besparen en de slijtage van rupsen te beperken.1
 • Een optioneel technologiepakket bevat de standaardtechnologiefuncties, plus:
 • Cat Grade with Slope Assist™ biedt basishulp bij het positioneren van het blad zonder toegevoegde hardware of een GPS-signaal. De bijgewerkte hoofdmonitor maakt het systeem intuïtief en gebruiksvriendelijk.
 • De fabrieksoptie Attachment Ready Option (ARO) (Attachment Ready Option, voorbereiding voor uitrustingsstuk) biedt optimale montagelocaties, steunen en hardware. Dit maakt de installatie van een nivelleersysteem van elk merk eenvoudiger.

Klanten kunnen ook Cat Grade met 3D toevoegen dat in de fabriek wordt geïntegreerd. Het systeem maakt gebruik van een GPS-signaal om bladbewegingen, zowel heffen als kantelen, automatisch aan te passen terwijl de machinist het ontwerp volgt. Er zijn antennes en ontvangers geïntegreerd in een op het dak aangebrachte spoiler met laag profiel. Een intuïtieve Grade-interface van 10 inch (254 mm) werkt net als een smartphone, waardoor machinisten deze snel onder de knie hebben. Met het Android OS-platform kunnen meer aangepaste apps worden geïnstalleerd voor extra veelzijdigheid. In het pakket van Grade met 3D zit ook AutoCarry™. Hiermee wordt het heffen van het blad geautomatiseerd voor meer consistente bladbelastingen met elke gang en verminderd slippen van de rupsen. Werkt naadloos samen met Grade met 3D en Slope Assist.

Met de mogelijkheid om 3D-grade-system te installeren van Trimble, Topcon en Leica, kan de D4 eenvoudig integreren in werkplekken met bestaande grading-technologie-infrastructuren. Alle Cat Grade-systemen zijn compatibel met Trimble-, Topcon- en Leica-radio’s en basisstations.

Lagere bedrijfskosten

Langere onderhoudsintervallen dragen bij aan 7% lagere onderhoudskosten. Het onderhoudsinterval voor motorolie/motoroliefilter is uitgebreid tot 1000 uur*. De onderhoudsintervallen van het luchtfilter en het DEF-pompfilter zijn ook uitgebreid. De LED-lampen bieden meer dan zes keer de levensduur van halogeen. Dit zorgt voor een besparing in kosten voor onderdelen.

Verbinden voor meer efficiëntie

De telematicatechnologie van Cat Link helpt de complexiteit van werklocatiebeheer te verminderen. Deze technologie verzamelt gegevens gegenereerd door uitrusting, materialen en mensen en geeft deze weer in aanpasbare indelingen.

 • Product Link™ verzamelt automatisch en nauwkeurig gegevens uit  uitrustingsstukken, van elk type en elk merk. Deze gegevens kunnen online worden bekeken op web- en mobiele toepassingen.
 • Open overal en altijd informatie met VisionLink®Cat dealers kunnen u helpen een aangepast abonnement te configureren. Deze optie is beschikbaar met rapportage via mobiel of satelliet, of beide.
 • Met de Cat app kunt u uw bedrijfsmiddelen op elk moment rechtstreeks vanaf een smartphone beheren.
 • Remote Troubleshoot bespaart tijd en geld. Uw Cat dealer kan hiermee diagnosetests op afstand uitvoeren. Remote Flash voert software-updates aan boord uit zonder dat er een monteur aanwezig is, op een tijdstip dat u het beste uitkomt, zodat u de tijd van updates met tot 50% kunt verlagen.
 • Met Application Profile en Operator ID kunt u tijd besparen door de voorkeursinstellingen van de machinist op te slaan.
 • Machine Security – Passcode biedt een optioneel extra beveiligingsniveau omdat de machinist een ID moet invoeren voordat de machine start.

Op elke klus voorbereid

De D4 is leverbaar als standaardconfiguratie of als LGP-configuratie (Low Ground Pressure, lage bodemdruk). Een VPAT-blad is standaard, met een optie voor een opklapbaar VPAT-blad (Variable Pitch Angle Tilt, horizontaal en verticaal verstelbaar) voor verminderde transportbreedte. 

De D4 kan ook worden besteld met gespecialiseerde bescherming voor de extra uitdagende werkzaamheden bij bosbouw/landontginning Naast uitvoeringen met machinebescherming tegen impact en rondvliegend puin kunnen deze speciale dozers worden besteld met een stootbestendige cabine voorzien van polycarbonaatramen.

Ga naar www.cat.com of neem contact op met uw plaatselijke Cat dealer voor meer informatie of de Virtuele producttour. 

Opmerking: Alle vergelijkingen met eerdere modellen van D4/D6K2.
*Eerste vervanging bij 500 uur. Systematisch onderzoek van smeerolie (S·O·Ssm) vereist. Raadpleeg de bedienings- en onderhoudshandleiding voor meer informatie.
1 Functie binnen niet beschikbaar of in gebieden waar een GPS-signaal niet beschikbaar is.
2 Dit kan door een technicus van de dealer worden ingeschakeld

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.