Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De Nationale Stikstof Bijeenkomst
De congressen over bouw, milieu en ruimtelijke ordening zijn interessant voor een breed publiek.

De Nationale Stikstof Bijeenkomst

Actuele opleidingen en congressen voor GWW sector

De Omgevingswetgeving, Wet Kwaliteitsborging, de Waterwet: drie actuele thema’s die spelen in de GWW sector. Euroforum speelt snel in op de huidige en toekomstige ontwikkelingen en organiseert praktijkgerichte opleidingen en congressen op het gebied van deze en andere actuele thema’s.

Bij de ontwikkeling van haar opleidingen, congressen en studiedagen werkt Euroforum samen met specialisten, autoriteiten en deskundigen. “Zo borgen we een hoge kwaliteit en actuele inhoud die aansluit bij de behoeften van de markt”, vertelt Yorick Wagenaar, business developer en programmamanager bij SBO. SBO staat voor Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid en is onderdeel van Euroforum. Het SBO richt zich op een specifiek aantal vakgebieden, te weten zorg, onderwijs, learning, veiligheid, financieel, milieu & ruimtelijke ordening, vastgoed & infra, overheid, data en juridisch.

Parate kennis over wetgeving

Kijkende naar de GWW-sector dan zijn met name de opleidingen en congressen over bouw, milieu en ruimtelijke ordening interessant. Wagenaar: “Op dit moment zien we dat de Omgevingswet heel actueel is. Onze opleiding Milieu in de Omgevingswet speelt hier op in. Deze 5-daagse opleiding leert je wat er gaat veranderen met de Omgevingswet en geeft inzicht in onder meer de valkuilen bij het aanvragen en verlenen van omgevingsvergunningen, handhaving en aansprakelijkheid. In het verlengde hiervan ligt de opleiding Waterwetgeving waarbij je leert jouw weg te vinden in de actuele en aanstaande waterwet- en regelgeving.” Naast het reguliere aanbod, biedt Euroforum bedrijfsopleidingen op maat waarbij het programma afgestemd wordt op de wensen en behoeften van de betreffende organisatie.


Yorick Wagenaar is als programmanager onder meer verantwoordelijk voor de opleidingen bij SBO. 

De Nationale Stikstof Bijeenkomst

Naast opleidingen organiseert Euroforum jaarlijks tal van interessante congressen. Op de agenda voor dit jaar staan onder meer het Nationaal Warmte Congres (12 oktober), het Woning Congres (8 november) en de Nationale Stikstof Bijeenkomst op 5 juni in de Jaarbeurs in Utrecht. “Het stikstofdebat is in volle gang en aan verandering onderhevig. Daarom organiseren wij dit congres waarbij verschillende ministers, hoogleraren en beleidsmakers onder begeleiding van de dagvoorzitter in gesprek gaan over actuele vraagstukken met betrekking tot stikstofrechten, de aanpak van piekbelasters en gebiedsgerichte aanpak stikstof. Benieuwd naar deze en andere opleidingen en congressen? Kijk op euroforum.nl voor het overzicht.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.