Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bruggen & Tunnels

‘De Michiel de Ruijtertunnel is een beetje onze tunnel’

Voorbereiding in bouwteam

In opdracht van gemeente Amsterdam voert ENGIE Infra & Mobility werkzaamheden uit in de Michiel de Ruijtertunnel.

Tekst | Tekst | Liliane Verwoolde Beeld | ENGIE Infra & Mobility

19 november 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

In opdracht van gemeente Amsterdam voert ENGIE werkzaamheden uit in de Michiel de Ruijtertunnel. Zij monteert extra hittebestendige bekleding, installeert beweegbare camera’s en verbetert de besturing van de tunnel. Er zijn twee redenen waarom ENGIE hiervoor dé partij is. De ene is puur emotioneel. ‘De Michiel de Ruijtertunnel is een beetje onze tunnel’. De andere reden ligt op strategisch vlak. De manier waarop de aanpassingen in de Michiel de Ruijtertunnel worden voorbereid, sluit naadloos aan op de visie van ENGIE. 

“Meerdere ENGIE-medewerkers stonden aan de wieg van de eerste tunneltechnische-installaties”, vertelt Ruud Schenk, directeur van ENGIE Infra & Mobility. “Zij kennen de situatie in de Michiel de Ruijtertunnel nog en weten wat zij hier straks aantreffen. Het is voor hen bijzonder om mee te werken aan dit project. Wat het project voor Schenk zelf boeiend en onderscheidend maakt is de voorbereiding van de aanpassingen in een bouwteam.”

Een onderscheidende aanpak

Waar opdrachtgevers in de regel werken in de markt zetten en vervolgens afwachten voor welk bedrag opdrachtnemers het werk aanbieden, heeft de gemeente Amsterdam bij de Michiel de Ruijtertunnel gekozen voor een zogenaamde bouwteamfase. Scoping, planning en budget worden definitief vastgesteld door een team waarin zowel de opdrachtgever als de opdrachtnemer zitting hebben. In het team worden kennis en kunde, maar ook verantwoordelijkheden en risico’s gedeeld. 

Ruud Schenk: ‘Partijen zullen zich steeds vaker verbinden om de wereld een beetje beter te maken’

De tijd is er rijp voor

“Ik geloof dat we goed in de markt staan”, vertelt Schenk hierover. “Binnen ENGIE Infra & Mobility zijn we altijd op zoek naar de optimale balans tussen duurzaamheid, economie en bereikbaarheid. Maar ik geloof ook dat we niet de enige zijn die met deze ambitie in het werk staat. De tijd is er rijp voor om samen met de hele keten te zoeken naar de beste oplossing. Dat plaatst alle teamleden in een aantrekkelijker en uitdagender positie en vergroot de kans op het beste resultaat.”

Transitie – Verbinding – Optimisme

De visie van ENGIE Infra & Mobility is gestoeld op signalen in de samenleving. Schenk: “We leven in een tijd van transities. De kijk op energie opwekken, smart industry en samenwerkingsvormen is volop in beweging. Vanaf nu zullen partijen zich steeds vaker met elkaar verbinden om de wereld een beetje beter te maken. De aanpassingen in de Michiel de Ruijtertunnel zijn hiervan een prachtig voorbeeld. Het is tevens een aanpak die stemt tot optimisme. Als we het op deze manier aanpakken gaan we onze ambitie ‘Samen werken aan een duurzaam, bereikbaar Nederland’ zeker waarmaken.” 

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%