Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De meest praktische opleider van Nederland
Bij Opleidingscentrum Westpoort ben je gegarandeerd van een gedegen opleiding door ervaren docenten.

De meest praktische opleider van Nederland

Al vele jaren is Opleidingscentrum Westpoort voor vele infra-aannemers de referentie voor veiligheids- en mobiliteitstrainingen. Binnen een straal van 30 kilometer van elke grote stad in Nederland heeft de meest praktische opleider van ons land wel een vestiging, die zes of zelfs zeven dagen in de week is geopend. Ook een training op locatie is geen enkel probleem en kan soms wel binnen een dag geregeld worden. “Die hoge mate van flexibiliteit wordt gewaardeerd”, merkt directeur Mark Hoogweg op.

Opleidingscentrum Westpoort is ontstaan vanuit een uitzendbureau in het Amsterdamse industriegebied Westpoort. “Het uitzendbureau richtte zich uitsluitend op het organiseren van extra ‘handjes’ in het westelijk havengebied”, zegt Mark. “Omdat deze mensen niet altijd over de juiste certificaten beschikten, was er ons alles aangelegen om ze snel en adequaat op te leiden. En daar ging het vaak mis. Opleiders waren destijds niet echt aanpakkers. Ze hadden op korte termijn geen beschikbaarheid of rekenden torenhoge tarieven en soms werd een cursus een dag van tevoren afgezegd vanwege te weinig animo. Kortom, ze blonken niet uit in betrouwbaarheid. Dat is de reden geweest dat we in 2011 met Opleidingscentrum Westpoort zijn gestart met dezelfde mindset als het uitzendbureau: de klant staat centraal.”

Mark Hoogweg, directeur van Opleidingscentrum Westpoort.

Ook op locatie

In bijna vijftien jaar tijd is Opleidingscentrum Westpoort uitgegroeid tot een landelijk dienstverlener, ook voor infra-aannemers. Opleidingen variëren van een DLP-cursus voor het werken in verontreinigde grond en trainingen voor het veilig werken langs de weg tot een training voor het werken met asbest-cementleidingen. “En uiteraard verzorgen we ook alle trainingen voor het veilig werken met rijdend materieel, zoals een minigraver en shovel, naast de reguliere opleidingen zoals VCA en BHV waar je ook in je privésituatie nog wat aan hebt”, voegt Mark eraan toe. “Wat ons heel sterk maakt voor infra-gerelateerde bedrijven, is dat we ook op locatie training geven, zodat medewerkers met eigen materieel getraind worden. Dat doen we zeven dagen in de week van Delfzijl tot Maastricht. En daarbuiten. Zo hebben we laatst nog een shovelcursus gegeven aan diverse medewerkers van een Nederlands bedrijf die in Parijs aan het werk waren. Geen probleem. Regelen we.”

Geen randzaken

Die hoge mate van flexibiliteit wordt gewaardeerd, zeker in de infrasector. “Als het plots gaat vriezen, kan er vaak niet in de grond gewerkt worden. Dan staat er dus een club mensen stil. Hoe mooi is het dan om juist op die momenten een training te verzorgen. Daar spelen wij proactief op in. Door ons huidige volume zijn we in staat om vrijwel direct te schakelen en binnen een dag een opleiding op poten te zetten. Dat is laatst nog gebeurd voor een grote infra-aannemer in het zuiden van het land. Binnen een dag hadden we twee docenten op locatie”, zo geeft Mark als voorbeeld. “We zijn ervaringsdeskundige en weten vanuit ons verleden als uitzendbureau hoe we ondernemers op een praktische manier kunnen ontzorgen. Afspraak is afspraak. En een cursus gaat altijd door. Bovendien zijn de opleidingen toegespitst op de doelgroep. We weten dat ze niet vooraan de startblokken staan om een opleiding te volgen. Daarom houden we het praktisch en snijden onze ervaren docenten inhoudelijk goede punten aan. Randzaken laten ze achterwege.” 

Bij Opleidingscentrum Westpoort ben je volgens Mark gegarandeerd van een gedegen opleiding door ervaren docenten. “We hanteren scherpe tarieven en als je nu belt, kun je vaak morgen al terecht. Ook als er een achternaam of geboortedatum ontbreekt, daar gaan wij achteraan en lossen het op.” Sinds enige tijd heeft Opleidingscentrum Westpoort ook diverse leerlijnen geïntroduceerd om mensen die vanuit een andere sector komen de nodige basiskwalificaties bij te brengen, specifiek voor het werken in de infra. “Geïnteresseerden informeren we graag naar de mogelijkheden”, zegt Mark tot besluit.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.