Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De kracht van de combinatie
De Quick-PIG is voorzien van een bajonetverbinding in plaats van een deksel met twaalf bouten, zodat je heel eenvoudig de Foam-PIG kunt insteken.

De kracht van de combinatie

Van Kaam weet als specialist in ondergrondse infrastructuren als geen ander wat er ‘te koop’ is op de Europese markt. Dankzij verregaande partnerships brengt van Kaam een aantal unieke producten op de Nederlandse (riool)markt, zoals duurzame, slimme én prijsgunstige kunststof pompputten, al dan niet in combinatie met het Quick-PIG station voor een efficiënte en veilige uitvoering van onderhouds- en reinigingswerkzaamheden van rioleringen.

IWS maakt hele speciale opstellingen, zoals een pompput met een platform om de put schoon te kunnen betreden.

Inventieve pompputten

Sinds enkele jaren hebben wij de exclusieve vertegenwoordiging van Innovative Water Systems Ltd (IWS) in Nederland, begint Bastiaan van Kaam. Het productiebedrijf is gevestigd in Estland en houdt zich bezig met de ontwikkeling en productie van onder meer kunststof pompputten, op maat gemaakte tanks en grote leidingen met een binnendiameter tot 2.400 mm. “Met name de putten die zij maken, zowel in een droge of natte opstelling, zijn zeer geschikt voor de Nederlandse markt. Behalve kostentechnisch zeer interessant zijn de putten ook heel inventief en kwalitatief zeer hoogstaand. Voor een put de fabriek verlaat, is deze aan een uitvoerige (druk)test onderworpen. IWS maakt bovendien hele speciale opstellingen, zoals een pompput met een platform in het midden om de put schoon te kunnen betreden. Diverse pompenleveranciers in ons land maken al dankbaar gebruik van het gamma van IWS.”

Quick-PIG station

De producten van onze leverancier Reinert-Ritz vormen een mooie aanvulling op de pompputten van IWS, vervolgt Van Kaam. Hij doelt op het Quick-PIG station dat buiten de pompput wordt opgesteld. “Op die manier kan één persoon op een efficiënte en veilige manier vanaf het maaiveld de riolering reinigen, ook nog eens met veel minder handelingen. Een veel beter alternatief voor de conventionele methode met gietijzeren T-stuk en blindplaat van gietijzer, die eerst opgespoord en gedemonteerd moet worden alvorens je een Foam-PIG door het systeem kunt blazen. De Quick-PIG is voorzien van een bajonetverbinding (in plaats van een deksel met twaalf bouten) zodat je heel eenvoudig de Foam-PIG kunt insteken, wegschieten en in het ontvangststation weer kunt verwijderen. Het is veel efficiënter en levert een gigantische tijdsbesparing op.” 

De Quick-PIG levert een gigantische tijdsbesparing op.

De Quick-PIG is in Duitsland niet aan te slepen, maar in Nederland nog geen hardloper. “Zonde”, vindt Van Kaam. Hij nodigt bedrijven van harte uit om een pilot aan te gaan. “Wie daagt ons uit?” 

Behalve kostentechnisch zeer interessant zijn de putten van IWS heel inventief en kwalitatief zeer hoogstaand.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.