Platform over civiele techniek & infrastructuur
De juiste koers rondom het hergebruik van grond- en bouwstoffen
Slibbank Nederland: een breed aanbod van producten.​​​​​​

De juiste koers rondom het hergebruik van grond- en bouwstoffen

Opdrachtgevers die voor de afzet en verwerking van grond, slib en bouw- en afvalstoffen op zoek zijn naar een kundige partij, treffen in Slibbank Nederland een veelzijdig bedrijf. Met een doordachte totaalaanpak als basis streeft de onderneming ernaar om samen met haar partners regionaal geoogste reststromen te verwerken tot een variëteit van verschillende soorten herbruikbare grond. Misschien een wat deftige omschrijving, maar wél een die de lading helemaal dekt…

Op slibbank.nl blijkt in één oogopslag de uitgebreide expertise en veelzijdigheid van het vanuit De Meern actieve Slibbank Nederland. Voor het projectmatig afgraven en hergebruiken van grond- en bouwstoffen heeft het bedrijf alles aan boord om klanten van a tot z te servicen. Met onder meer een kundig advies, een ruime onderzoeksexpertise en de volledige logistieke invulling. Tijdens ieder denkbaar project. Zelfs voor de verzorging van het complete projectmanagement en de grondstromencoördinatie klop je bij Slibbank succesvol aan. “We regelen het complete traject”, bevestigt projectleider Bjorn Vissers. “Van de vergunningaanvraag tot en met de eindafwerking van het perceel. En alles wat daartussen zit. Daarvoor hebben we de juiste mensen én middelen beschikbaar. Ongeacht de vraag of behoefte, we halen alles uit de kast om reststromen te vertalen naar een waardevol product waarmee vervolgens weer mooie, nieuwe dingen gemaakt kunnen worden.”

De locatie van Slibbank Nederland te Lopik.

Nationale speler 

Omdat alles gebeurt met een messcherpe focus op duurzaamheid en vanuit vier verwerkingslocaties in Benthuizen, Bergambacht, Lopik en Schiedam, is Slibbank vooral goed vertegenwoordigd in het westen en zuiden van Nederland. Maar het zoeken naar verbinding is bij de grondverwerker al sinds de oprichting een sleutelwaarde. Dat uit zich vooral in het koppelen van de verschillende werkregio’s tot een interregionaal geheel. Om uiteindelijk tot een nationale aanpak en dienstverlening te komen, zodat elke opdrachtgever op zijn wenken wordt bediend. Door heel het land. 

Alle benodigde bouw- en grondstoffen voor de N69

Bij Slibbank worden ze blij van mooie opdrachten. Eén daarvan is de onlangs opgeleverde N69, de nieuwe provinciale weg tussen Valkenswaard en de A67 onder Veldhoven. In opdracht van hoofdaannemer Boskalis leverde Slibbank alle benodigde grond- en bouwstoffen aan. Daarnaast verzorgde het bedrijf de complete grondstromencoördinatie. “Wat ons wat dit project betreft vooral trots maakt, is dat we onder een behoorlijke tijdsdruk en binnen de planning van de hoofdaannemer de doelstellingen hebben behaald”, vertelt Vissers. “Tegelijkertijd hebben we met deze order verschillende andere partijen kunnen bedienen. Zo is in het nabijgelegen Leenderbos voor Staatsbosbeheer grond afgegraven die langs de nieuwe weg als bermgrond is hergebruikt. Verder hebben we in natuurgebied De Plateaux (gelegen ten zuiden van Valkenswaard, red.) bijgedragen aan het elimineren van een schadelijk plantje, namelijk de knolcyperus. Ook de grond die bij dit op duurzaamheid ingestoken werk is vrijgekomen, is ingezet bij de aanleg van het nieuwe tracé.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.