Platform over civiele techniek & infrastructuur
Jaarboek

De juiste grond is de basis voor een goede groeiplaats

Zagron-2
Puinrecycling bij Zagron.

Tekst | Maud Stekelenburg

Beeld | Zagron Grondbank Bouwstoffen

16 februari 2023 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Ook het afgelopen jaar was weer druk voor Zagron Grondbank Bouwstoffen. Met hun Terramixx leveren ze bodemverbeteraars voor een betere groei van bomen. “We zijn gespecialiseerd in de productie van bomenzand, bomengrond en bomengranulaat voor de standplaatsverbeteringen van bomen in de stad”, aldus eigenaar Jan Willem Hofmans. 

Een jaar geleden werd Hofmans volledig eigenaar van Zagron, een familiebedrijf dat enkele generaties geleden is ontstaan. “1 januari 2023 bestaat Zagron 10 jaar. We zijn een klein familiebedrijf, maar dankzij onze jarenlange kennis kunnen we producten van de hoogste kwaliteit aanbieden.”

Leveren en verwerken van bouwstoffen.

Uitbreiden en doorontwikkelen

Doorgroeien staat ook aankomend jaar hoog op de agenda. “We zijn net verhuisd en gaan onze nieuwe locatie verder uitbreiden, we gaan er voor zorgen dat we een nog grotere voorraad hebben. Met het grondstoffentekort is dat iets waar we op in willen spelen. Als een klant ons belt, vinden we het belangrijk dat we ze meteen kunnen helpen en dat we niet een week moeten wachten op levering.”

Alles wat Zagron Grondbank Bouwstoffen levert, nemen ze terug en verwerken ze op hun locatie. “Denk aan puin, groenafval en overtollige grond, dit kunnen we allemaal mee retour nemen. Zo recyclen we onze grond zelf op onze eigen locatie. Dat is wel iets waar we uniek in zijn.”

En dat gebeurt allemaal in Ammerzoden. “We zamelen de verschillende stromen in op ons depot. Als het depot goed gevuld is, komt een mobiele installatie de materialen verwerken. Hierna zijn de gerecyclede materialen op verschillende manieren in te zetten. Van biomassa en compost voor bodemverbeteraars tot aan menggranulaat voor de wegenbouw. Op deze manier sparen we naast grondstoffen ook het milieu door zo min mogelijk afval achter te laten.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht