Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘De grond die uit het werk komt, nemen we mee terug’
Zagron Terramixx Bomengranulaat toegepast in Breda.

‘De grond die uit het werk komt, nemen we mee terug’

“De specialist als het gaat om grond en zand, vanuit een historie die meer dan eeuw terug gaat. Dat is waar het bij ons dagelijks om gaat”, aldus Jan Willem Hofmans van Zagron uit Ammerzoden. “Wij kennen de eisen, wensen en hebben ervaring in de aannemerij.” 

Zagron is producent en leverancier van alle soorten bouwstoffen zoals zand, grond, grind en split. Hofmans: “Maar wij leveren ook klei, leem, valdempend zand, compost, veen en boomschors. Onze grondbank is BRL9335-1/4 en BRL9341 gecertificeerd. Wij nemen overtollige grond in op onze locatie of bemiddelen in de afzet naar een eindverwerker of grootschalige bodemtoepassing en daarnaast laten wij de benodigde en vereiste meldingen en keuringen uitvoeren van de grond.”

Nieuwe MAN TGX Euro 6 met AJK kipper oplegger (foto: Ronnie van Leeuwen)

Terramix bodemverbeteraars

Vanuit de ervaring met het werken van bodems heeft Zagron de handelsnaam Terramixx opgericht. Hofmans: “Terramixx is gespecialiseerd in de productie van bodemverbeteraars zoals bomenzand, bomengrond en bomengranulaat voor de standplaatsverbeteringen van bomen in een stedelijke omgeving. Wij zoeken een optimale balans tussen de wensen van de mens en natuur.” 

De groeiruimte voor bomen in de bebouwde omgeving, zowel bovengronds als ondergronds, staat volgens Hofmans sterk onder druk door steeds intensiever gebruik van de openbare ruimte. “De basis voor een goede groeiplaats is de juiste grond, zodat de bomen voldoende ruimte en voedingsstoffen krijgen om te groeien. Daarnaast produceren wij ook Wadizand, waarmee hemelwater goed infiltreert in een wadi, een bufferings- en infiltratievoorziening. Het zorgt dat bij hevige wateroverlast het water wordt opgevangen en het geeft bovendien ook een mooie groene ruimte in de wijk.”

Zagron richt zich voornamelijk op aannemers, gemeenten en groenvoorzieners in het zuidelijk deel van Nederland. “Door de diversiteit aan werkzaamheden en het meedenken in toepassingen rijden wij nooit met een lege vrachtwagen terug; wij kunnen altijd zelf recyclen. De grond die uit het werk komt, nemen we mee terug. We hebben weinig lege kilometers.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.