Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De Fundexgroup: specialist op gebied van (diep)fundaties
De klant is koning, verdient een goede service, goede kwaliteit en een eerlijke prijs, want die klant moet vaker terugkomen, aldus wijlen Alexander (Lex) Verstraeten, oprichter.

De Fundexgroup: specialist op gebied van (diep)fundaties

Funderingstechnieken Verstraeten, onderdeel van de Fundexgroup, heeft de laatste decennia veel mogen funderen op diverse locaties in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Van bijna alle Europese landen tot locaties in de Verenigde Staten en zelfs tot in de Baltische Staten, Rusland, het Midden-Oosten en Hong Kong. Op funderingsgebied is het bedrijf zeer zeker specialist en blijft de ambitie groot. 

“We maakten reeds in de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw al lange grote diameter palen voor hoge gebouwen en bruggen, maar de laatste 15 jaar veelvuldig voor de echte skyscrapers dichterbij huis”, begint Davy Maes, algemeen directeur van Funderingstechnieken Verstraeten. “We zijn door de jaren heen onze Fundex- en Tubextechniek blijven verbeteren en worden in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor hoogbouw. Onze producten geven een zeer hoog draagvermogen, resulteren in een excellent lastzettingsgedrag en zijn in combinatie met een financieel aantrekkelijk plaatje daarom uitermate geschikt voor dit type constructies.”

We zijn door de jaren heen onze Fundex- en Tubextechniek blijven verbeteren en worden in de markt gezien als dé specialist op het gebied van trillingsvrij (diep)funderen voor hoogbouw.

Met de paplepel

“De uitvoering is gewaarborgd door state-of-the-art materieel dat wordt bediend door ervaren personeel in bezit van alle relevante opleidingen en certificaten”, vervolgt Maes. “Duurzaamheid staat eveneens hoog op de agenda en wordt vormgegeven door materieel met lage emissiewaarden. Continue verbetering en innovaties van bestaande en nieuwe technieken heeft ons in de markt een leidende positie gegeven. We zien veel (hoofd)aannemers, maar ook ontwikkelaars en adviesbureaus zeer regelmatig terugkomen met nieuwe projecten en daaraan gerelateerde vragen om advies. Het leveren van kwaliteit, het betrokken zijn vanaf het begin en de opdrachtgevers voorzien van goed advies is een pre in het aannemen en uitvoeren van werken van importantie. De stichter van ons bedrijf, Alexander (Lex) Verstraeten, die helaas op 15 oktober jongstleden op 91-jarige leeftijd is overleden, heeft ons dit met de paplepel ingegeven en zei vaak: ‘De klant is koning, verdient een goede service, goede kwaliteiten een eerlijke prijs, want die klant moet vaker terugkomen’.” 

“Door de druk van de markt, hevige concurrentie en stijgende materiaalprijzen zien we jammer genoeg vaak anders, echter nemen wij bovenstaande wijze woorden in gedachten mee en blijven wij zorgdragen voor de kwaliteit van ons product”, benadrukt Maes. “Uiteindelijk resulteert dit in terugkerende tevreden klanten en toekomstige opdrachten.”

De toekomst ziet Maes dan ook rooskleurig tegemoet. “De ambitie van ontwikkelaars om ook in Nederland en tevens België steeds meer hoogbouw XXL te realiseren, zal leiden tot een verhoogde vraag van specialisten hierin. We hebben de afgelopen jaren dan ook flink geïnvesteerd in zowel personeel als materieel en zijn klaar voor de toekomst.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.