Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“De branche moet alert blijven om op tijd mee te gaan in nieuwe reglementen”
Rick Gorter, student Civiele Techniek op de Haagse Hogeschool.

“De branche moet alert blijven om op tijd mee te gaan in nieuwe reglementen”

Een uitspraak die 100% waar is. Alleen komt hij dit keer niet van een oude rot in het vak, maar uit de mond van aanstormend talent. Rick Gorter is student Civiele Techniek op de Haagse Hogeschool en specialiseert zich in Waterbouw. Inmiddels in zijn vierde studiejaar, lonkt het werkzame leven reeds aan de horizon.

We spreken Rick over zijn keuze voor deze studie. “Het begon allemaal op de middelbare school, waar ik steeds meer interesse kreeg voor grote infrastructurele projecten. Bruggen, dijken, tunnels, alles had mijn aandacht. Ik wist dat ik Civiele Techniek wilde gaan studeren. Tijdens de studie merkte ik dat ik bijzondere interesse had voor waterbouw en grond kerende constructies”, opent Rick het gesprek.

Mooie ambities en een schitterende stage

Rick komt het liefst te werken in de aannemerij. Over de manier waarop zijn carrière eruit zou moeten zien, heeft hij goed nagedacht. “Ik wil in de uitvoering beginnen. Met de laarzen in de modder, praktijkervaring opdoen. En dan niet een maand ofzo, maar gewoon net zolang in het veld staan tot de praktische kant geen geheimen meer heeft voor me. Van daaruit zou ik dan willen doorgroeien naar projectmanagement.”

In het tweede jaar van zijn studie heeft Rick stage gelopen bij Van Spijker Infrabouw en was direct betrokken bij het project Sint Sebastiaansbrug in Delft. “Dat betrof de sloop van de oude brug en de bouw van de nieuwe brug. Schitterend werk, ik mocht er assistent uitvoerder zijn. Daar kwam niet alleen veel beton bij kijken, maar ook een geogridconstructie, een bouwkuip en wegtracé. Het mooie was dat ik na mijn stageperiode mocht blijven bij dit project, om het eind ook te beleven. Van opbouw van de hekken om het terrein tot en met het weghalen, ik was erbij.”

Banen voor het oprapen

Inmiddels heeft Rick een indrukwekkend aantal aanbieding van toekomstige werkgevers op zak. “Ik kan gewoon kiezen waar ik wil gaan werken, zo krap is de toestroming van jeugd in de sector. Als ik kijk naar de branche zelf, dan vind ik die zeker dynamisch, maar ik zie wel grote uitdagingen voor de sector om de banen te behouden. Gelukkig denkt de overheid mee in het naar voren halen van projecten. De branche moet alert blijven om op tijd mee te gaan in nieuwe regels die op ons afkomen. Toekomst is er zeker, maar bouwers zouden nog toekomstbestendiger moeten worden. Ook daarin zie ik een taak voor mezelf weggelegd.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.