Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
De 4 voordelen van een ERP-totaaloplossing voor de GWW/infra

De 4 voordelen van een ERP-totaaloplossing voor de GWW/infra

Binnen de GWW- en infrabranche willen steeds meer aannemers hun bedrijf verder digitaliseren. Soms gedwongen door een eis van een opdrachtgever, soms omdat de medewerkers de noodzaak van digitalisering kenbaar maken aan de directie. Ook de veranderende contractvormen zoals bijvoorbeeld UAV GC contracten stellen hogere eisen op het gebied van digitalisering.

Een ERP-totaaloplossing biedt ondersteuning voor al uw primaire bedrijfsprocessen. Door te kiezen voor software speciaal voor uw branche, heeft u het voordeel dat uw primaire processen geautomatiseerd zijn. Maar waarom kiezen voor deze oplossing op het platform van Microsoft Dynamics 365? In deze blog leest u de voordelen.

  1. Integratiemogelijkheden

Een belangrijk voordeel van software op het platform Microsoft Dynamics 365 Business Central is dat er veel integratiemogelijkheden zijn. Hierdoor kunnen projecten binnen de geplande tijd en met minder budget draaien. Met een ERP-oplossing gespecialiseerd voor de infra zijn al uw processen geïntegreerd en heeft u altijd volledig inzicht in de status van uw infraprojecten. Het voordeel? U kunt hiermee materieel veel effectiever plannen en risico’s verkleinen bij nieuwe contractvormen.

  1. Toegang tot real-time data

Een ERP-totaaloplossing zorgt voor toegang tot real-time data en andere analytische functionaliteiten. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat u een 360-graden-rapportage over uw projecten in een gebruiksvriendelijk dashboard kunt maken. Dit leidt tot het maken van betere beslissingen en sneller kunnen inspelen op veranderingen tijdens uw infraproject.

  1. Herkenbare gebruikersomgeving

Een ander groot pluspunt is dat Microsoft in alle producten hetzelfde bekende design gebruikt. Hierdoor krijgen gebruikers de software sneller en gemakkelijker onder de knie, daarnaast zorgt dit voor minder lange implementaties. Benieuwd hoe dit design eruitziet? Vraag eens een demo aan bij softwarepartner 4PS. U ziet de herkenbare interface van Microsoft terug in haar software-oplossing 4PS Construct, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.

  1. Productiviteit

Door te kiezen voor ERP-software dat ingericht voor de infra, heeft u het voordeel dat herhalende handmatige processen geautomatiseerd zijn. Gebruikers besteden hierdoor minder tijd aan o.a. administratieve zaken en kunnen zich daardoor volledig richten op de werkzaamheden van projecten.

Een ERP-totaaloplossing, hoe implementeert u dit? 

Bent u klaar voor de volgende stap op het gebied van digitalisering? Voordat u aan de slag gaat met het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen is het van belang dat u weet wat u wilt verbeteren. Waar liggen de pijnpunten binnen uw organisatie en wat is het doel van digitalisering? Dit zijn de eerste stappen in het proces van digitalisering.

Wilt u meer weten over het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen? Lees de whitepaper ‘In 5 stappen naar digitalisering’ en kom alles te weten over het digitaliseren van uw bedrijfsprocessen in de GWW- en infrabranche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.