Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Daimler Truck Financial Services gaat van start in Argentinië, België, Italië en Nederland

Daimler Truck Financial Services gaat van start in Argentinië, België, Italië en Nederland

  • Volgens plan worden de activiteiten dit jaar nog naar Spanje, Turkije en het VK uitgebreid en vervolgens naar Frankrijk en Duitsland.
  • Eind 2022 zal Daimler Truck Financial Services een van de grootste financiële dienstverleners voor bedrijfsvoertuigen zijn, met een verwacht contractvolume van bijna 22 miljard euro.
  • Andere markten, alsook nieuwe producten op het domein van de elektrificatie of van op het gebruik gebaseerde en flexibele diensten (pay-as-you-drive), houden groeiperspectieven voor de toekomst in.

Daimler Truck Financial Services breidt zijn internationale activiteiten uit door nu in Argentinië, België, Italië en Nederland van start te gaan. Dit jaar nog is een verdere expansie naar Spanje, Turkije en het VK gepland En eerder al, in december 2021, had de financiële dienstverlener in zeven landen een nieuwe onderneming opgestart. Verwacht wordt dat het contractvolume tegen eind 2022 bijna 22 miljard euro zal bedragen. De uitbreiding van de activiteiten naar Duitsland en Frankrijk, die voor 2023 gepland is, zal tot de verdere groei bijdragen. Daimler Truck Financial Services zal dan een van de grootste financiële dienstverleners op de markt van de bedrijfsvoertuigen zijn, met ongeveer 1.900 medewerkers in 16 landen.

Stephan Unger / CEO Daimler Truck Financial Services Stephan Unger / CEO Daimler Truck Financial Services

“We hebben Daimler Truck Financial Services in een recordtijd uitgebouwd, helemaal in de geest van een start-up,” zei Stephan Unger, lid van de Raad van Bestuur van Daimler Truck AG voor Financial Services, en CEO van Daimler Truck Financial Services. “Met de start van onze activiteiten in Argentinië, België, Italië en Nederland zullen we de verkoop van voertuigen en service-oplossingen voor alle truck- en busmerken van Daimler Truck stimuleren.”

Behalve in de uitbreiding naar nieuwe markten ziet Daimler Truck Financial Services ook groeikansen in nieuwe financieringsproducten en service-oplossingen naast de bestaande financierings-, leasing- en verzekeringsactiviteiten. Dat omvat flexibele en op het gebruik gebaseerde ‘pay-as-you-drive’ diensten, bijvoorbeeld de dynamische leasing of de dynamische verzekering. Het product ‘Dynamic Lease’ is al in Japan en de VS beschikbaar, terwijl dit jaar een eerste proeffase voor ‘Dynamic Insurance’ in de VS van start gaat. De transitie van de transportsector naar de e-mobility biedt bijkomende groeikansen met nieuwe oplossingen voor opladen, e-infrastructuur of batterijleasing. Andere toekomstige bedrijfskansen dienen zich aan in de sector van het vlootbeheer of vloeien voort uit de integratie van connectiviteitsdiensten, zoals betaaloplossingen.

Daimler Truck Financial Services is een onderdeel van de Daimler Truck Group. In 2021 wist Daimler Truck Financial Services de waarde van zijn nieuwe contracten in beperkte mate te verhogen tot 5,8 miljard euro. (2020: 5,7 miljard euro). Het contractvolume steeg met 6% tot 16,9 miljard euro (2020: 15,9 miljard euro). De gecorrigeerde winst voor interesten en belastingen (EBIT) steeg tot 193 miljoen euro (2020: 2 miljoen euro). Dat was meer bepaald te danken aan de verbetering van de rentemarges en de significant lagere risicokosten. Het gecorrigeerde rendement op eigen vermogen bedroeg 12,4% (2020: 0,1%).

De organisatie, productontwikkeling en verkoopsystemen en -procedures van Daimler Truck Financial Services zijn exclusief toegespitst op gebruikers van bedrijfsvoertuigen en maken integraal deel uit van de Daimler Truck Group. Daimler Truck Financial Services begon zijn activiteiten in december 2021 in Australië, Brazilië, Japan, Canada, Mexico, Zuid-Afrika en de VS.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.