Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Daadkrachtig adviesbureau voor geotechnisch en milieukundig bodemonderzoek
Geotechnische boringen ten behoeve van kabeltracé Hollandse kust.

Daadkrachtig adviesbureau voor geotechnisch en milieukundig bodemonderzoek

Koops Grondmechanica heeft al meer dan 25 jaar ervaring in geotechnisch, geohydrologisch en milieukundig bodemonderzoek. Albert Palsma, eigenaar van het bedrijf, vertelt: “We hebben alles in eigen huis: zelfs ons eigen geotechnisch laboratorium.”

Sinds 1996 werkt Koops Grondmechanica samen met een groep onafhankelijke, zelfstandige en ervaren adviseurs onder de naam Koops & Romeijn Geogroep. “Zo wisselen we kennis uit en ondersteunen we elkaar met geotechnisch en milieukundig grondonderzoek, geotechniek en geohydrologie.”

Eén dienstenpakket

Door die samenwerkingen biedt het bedrijf een uitgebreid dienstenpakket. “Zo verrichten we uiteenlopende werkzaamheden: van sonderingen tot mechanische grondboringen en van monstername voor geotechnisch laboratoriumonderzoek tot bodemonderzoek. En we hebben er de capaciteit voor met vier rups aangedreven sondeerwagens, midirups, twee minirupsen en twee mechanische boorstellingen.”

Sonderingen Tennet station Maasvlakte.

Toonaangevende projecten

Koops Grondmechanica is vooral actief in de bouw. Daarnaast zijn ze sinds een paar jaar ook actief in de infra, ten behoeve van de energietransitie. “Afgelopen jaar onderzochten we bijvoorbeeld de landkabeltracés voor de windparken IJmuiden Ver Alpha en Beta. En diverse kabeltracés zoals Tennet Zuidwest 380 kV Oost.”

“Verder hebben we op de Maasvlakte diverse geotechnische onderzoeken uitgevoerd ten behoeve van een CO2-leiding (Porthos), waterstofleidingen en warmeteleidingen voor WartmtelinQ. Deze leidingen lopen van de olieraffinaderijen naar de zee: een mooie manier om CO2-uitstoot te verminderen.” 

Ook voor 2023 staan er nieuwe projecten op de planning. “We gaan voor een waterstofleiding vanaf de Eemshaven naar Delfzijl geotechnisch onderzoek uitvoeren. Zo kan de stroom die op zee wordt opgewekt naar een nieuwe waterstoffabriek geleid worden. Op die manier werken we samen aan een duurzame toekomst.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.