Platform over civiele techniek & infrastructuur
Cumelabedrijf in het hart van de dijkversterking
Huiberts BV is gesitueerd in het hart van de dijkversterking, pal naast het tijdelijke onderkomen van de Alliantie, en kent het gebied als geen ander.

Cumelabedrijf in het hart van de dijkversterking

De Alliantie Markermeerdijken heeft de verplichting om bij het versterken van de ruim 33 kilometer aan dijken tussen Hoorn en Durgerdam zoveel mogelijk met lokale bedrijven te werken. Dichterbij dan aannemings- en machineverhuurbedrijf Huiberts BV kan haast niet. Het Cumelabedrijf is gesitueerd in het hart van de dijkversterking, pal naast het tijdelijke onderkomen van de Alliantie, en kent het gebied als geen ander.

Huiberts is specialist in groen, grond en infra. “We zijn actief op het gebied van grondwerk, schoeiingwerk, baggerwerk en cultuurtechnisch werk”, zegt eigenaar Kees Huiberts, tevens bestuurslid van Cumela Noord-Holland, de brancheorganisatie voor specialisten in groen, grond en infra. “Het versterken van de Markermeerdijken vormt toch wel een speciaal project voor ons. Het is letterlijk in onze achtertuin. De hoofdkeet van de Alliantie is bovendien gesitueerd op het naburige terrein dat we enige tijd geleden hebben verkocht aan de gemeente Waterland. We hebben dus letterlijk en figuurlijk een bruggetje met de Alliantie en verhuren voor dit project grondverzetmachines met machinist op regiebasis.”

Afhankelijk van vraag en beschikbaarheid plant Huiberts mens en materieel in op het project.

Afhankelijk van vraag en beschikbaarheid plant Huiberts mens en materieel in op het project. “We zijn al sinds 2019, dus vanaf het allereerste begin, betrokken bij het project. Groot voordeel is dat wij beschikken over gekwalificeerd personeel met een enorme gebiedskennis. Gebiedskennis is belangrijk in onze sector, net als het nakomen van afspraken.” Huiberts BV is door Aboma gecertificeerd voor VCA* en CO2 Prestatieladder op niveau 5, door TÜV gecertificeerd voor PSO trede 2 én is een erkend leerbedrijf voor de SOMA (machinistenopleiding) in Harderwijk.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.