Platform over civiele techniek & infrastructuur
Creatieve oplossingen voor complexe en integrale vraagstukken

Creatieve oplossingen voor complexe en integrale vraagstukken

Joosten Groep is op overnamepad. “Wij hanteren een buy and build strategie en zijn continu op zoek naar kansen om meer expertise binnen te halen en ons programma completer te maken”, zegt eigenaar Raymond Brouwer. Afgelopen zomer deed zich wederom zo’n kans voor. Sinds 1 september jongstleden maakt Van Kaam, specialist in ondergrondse infrastructuur, deel uit van de Joosten Groep.

Van Kaam en Joosten Groep zijn al vele jaren vertrouwde partners. “We werken al 25 jaar uitermate prettig met elkaar samen”, zegt Raymond. “In de beginjaren nog met oprichter Mario van Kaam en de laatste jaren vooral met zoon Bastiaan die een overname door Joosten Groep wel zag zitten. En zo geschiedde. Sinds 1 september is Van Kaam toegevoegd als trotse aanwinst aan onze groep.” De Joosten Groep bestaat uit een groep specialisten waar je terecht kan voor alles wat te maken heeft met infrastructuur, watermanagement en groen in de stad. Met de overname van Riotech eerder dit jaar stond de teller op zeven Joosten ondernemingen, met Joosten Van Kaam komen we nu uit op acht.

Joosten Van Kaam is gespecialiseerd in onder ander het produceren van putten en specials in HDPE, maar ook in spiegellassen op locatie.

Zelfde gezichten

Van Kaam past volgens Raymond heel goed bij de Joosten Groep. “Het bedrijf is gespecialiseerd in onder ander het produceren van putten en specials in HDPE en is daarmee een prachtig mooie aanvulling op de positie die we al hebben in de markt van kunststof leidingsystemen.” Weliswaar is de naam inmiddels veranderd naar Joosten Van Kaam, maar daar blijft het ook bij, verzekert Raymond. “Van Kaam en Joosten Groep zijn twee sterke namen in de markt. Het feit dat we nu verenigd zijn, kan tot veel meer moois gaan leiden. Bastiaan blijft overigens directeur en samen met zijn enthousiaste collega’s het aanspreekpunt bij Joosten Van Kaam. Ze krijgen er alleen tachtig nieuwe collega’s bij. Gezamenlijk staan we nog beter gesteld voor de toekomstige ontwikkelingen.”

Raymond Brouwer, eigenaar van Joosten Groep.

De infrastructuur veranderen

Met Joosten Van Kaam en de andere onderdelen zet Joosten Groep flinke stappen op het gebied van duurzaamheid. “Wij zijn een club die vooruitwerkt en vooruitdenkt”, gaat Raymond verder. “Wij zien dat de infrastructuur en leefomgeving van vandaag worden gebouwd met kennis, ervaring en expertise van het verleden. Dat heeft ons veel gebracht. Maar in de toekomst ontstaan ook andere, nieuwe opgaven en daarop moeten we anticiperen. Zo is een andere omgang met infrastructuur en leefomgevingen nodig. Daarnaast zijn er meer innovaties nodig om issues als circulariteit, vergroening en reductie van CO2 en stikstof te versnellen. Dit vraagt om een andere manier van met elkaar werken: niet als opdrachtgever – leverancier voor elkaar, maar als partners met elkaar. Daar werken wij intern als groep hard aan, maar wij zoeken ook extern de samenwerking met vakmensen, studenten, bedrijven en instituten die ook geloven dat we de infracultuur moeten en kunnen veranderen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.