Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Constante kwaliteit in een veeleisende markt
Veel laswerk wordt uitgevoerd in de lascontainers van RKT.

Constante kwaliteit in een veeleisende markt

Overal waar stalen en kunststof leidingen in de grond worden gelegd of getrokken, vormen de lassen een cruciaal onderdeel. 

Rombouts Kunststof Techniek (RKT) is gespecialiseerd in het verwerken van kunststoffen: van boeien, tanks en coatings tot leidingwerk voor de infrastructuur, industrie, maritieme sector en warmtesector. Voor alle sectoren levert zij het kunststof leidingwerk en het bijkomende laswerk. Met name door de innovatieve las- en coatingoplossingen groeide RKT uit tot een van de grootste spelers in haar branche.

De zelfrijdende lasmachine is ook in zachte bermen inzetbaar.

Steeds hogere eisen aan eigenschappen van kunststof

Aan de verschillende kunststoffen, thermoharders en thermoplasten, worden steeds hogere eisen gesteld op het gebied van chemische resistentie, druk en temperatuurbestendigheid. Dat stelt RKT regelmatig voor complexe vraagstukken. “De oplossende innovatie zit dan vaak in de toepassing en verwerking van de kunststoffen en juist daarin hebben we een jarenlange ervaring”, vertelt Marcel van Pagee, directeur van RKT.

De lascontainer

Een van de slimme oplossingen van RKT is de lascontainer. Hierin kunnen meerdere lasmachines worden opgesteld en dit verhoogt de productiviteit. “In de lascontainer hebben de lassers minimaal twee lasmachines tot hun beschikking. Hierdoor kunnen zij al aan de volgende las beginnen, terwijl de voorgaande nog staat af te koelen”, vertelt Pagee. “Inmiddels hebben veel bedrijven deze werkwijze overgenomen.”

Zelfrijdende lasmachines

Ook de zelfrijdende lasmachine is bedacht door RKT en maakt het uitvoeren van laswerk stukken eenvoudiger. De lasmachine kan bediend worden door een persoon en loopt op rupsbanden, waardoor deze ook in zachte bermen inzetbaar is. Met deze lasmachine kan de lasser een constante kwaliteit leveren in een hoog tempo.

De zelfrijdende lasmachine kan door een persoon worden bediend.

PUPP Lining

En dan is er nog PUPP Lining, een hoogwaardige techniek waarmee lassen in stalen leidingen voor boringen en persingen worden gecoat. Het coatingsysteem in de uitvoeringen PP en PE is corrosiewerend, sterk hechtend en kan op elke gewenste locatie worden aangebracht. Deze techniek is inmiddels op meer dan 20.000 verbindingen toegepast.

Snel schakelen

RKT beschikt over een groot, eigen machinepark. Van Pagee: “Onlangs kregen we een groot werk aangeboden, maar het moest wel snel starten. Dan biedt zo’n uitgebreid machinepark uitkomst. In de regel kunnen we snel schakelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.