Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Congres “Bouwen in Water”, over het industriële-energie eiland, tijdens InfraTech 2023 in Rotterdam Ahoy

Congres “Bouwen in Water”, over het industriële-energie eiland, tijdens InfraTech 2023 in Rotterdam Ahoy

Rotterdam Ahoy en Eventually hebben besloten de handen ineen te slaan om gelijktijdig met InfraTech in het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC), het door Eventually georganiseerde congres “Bouwen in Water” te organiserenDit symposium is een voortzetting van het eerdere waterbouwkundig evenement  “World Water Works”, dat op 23 en 24 maart 2016 heeft plaatsgevonden in Antwerp Expo.

Het symposium “Bouwen in Water” behandelt de bouw en inrichting van een industrieël energie-eiland in of nabij de monding van de Westerscheldede met daarin opgenomen een waterkering in de Westerscheldemonding in het kader van bescherming achterland met daarbij ruim oog voor nieuwe natuur, de toegankelijkheid van de Westerscheldehavens en een tweede N-Z verbinding. Voorts mogelijkheden voor het ontwerp en de bouw van een containerterminal aan de zeezijde met op- en overslag van goederen en een offshore werkhaven. Ook zal er ruimte zijn voor het accommoderen van kerncentrale(s), een LNG terminal en alternatieve energievoorzieningen uit zon, wind en getijde en vestiging van industrieën.

De vakbeurs InfraTech telde meer dan 630 exposanten en ruim 21.000 bezoekers tijdens de laatste editie. Daarmee is InfraTech veruit de belangrijkste beurs voor de infrastructuur, de grond-, weg- en waterbouwsector in Nederland. Mede door de integratie van het congres “Bouwen in Water” zal de doelgroep exposanten, beursbezoekers, de congresdeelnemers en sprekers grensoverschrijdend worden met name richting Vlaams-België en Noord-Frankrijk. Dit alles maakt de onderlinge samenwerking vanzelfsprekend en versterkend voor alle betrokken partijen.

Voor de thema’s van het congres met het netwerkplein, zijn deskundige sprekers uitgenodigd vanuit overheid, bedrijfsleven en wetenschap. In overleg met die partijen zal door prof.drs.ir. Han Vrijling TU-Delft en Rein van Vliet van Eventually met verdere ondersteuning vanuit bedrijfsleven, brancheorganisaties en marktleiders  het programma worden opgesteld.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.