Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
‘Complete machines en top service’
Het machinepark is sinds 2015 behoorlijk gewijzigd.

‘Complete machines en top service’

Al tientallen jaren verzorgt Van der Ploeg Kraanverhuur voor menig infra-aannemer allerhande grondwerk in de regio Amsterdam. Het familiebedrijf maakte in 2015 voor het eerst kennis met het merk Doosan en was positief verrast. De vloot bestaat inmiddels uit diverse Doosan-machines, zowel mobiel als op rups, en onlangs werd er weer een machine afgeleverd. 

Grondlegger van het familiebedrijf is Bas van der Ploeg. “In 1994 ben ik met één graafmachine gestart. Met wat hulp van mijn vader en mijn vrouw Arjette kon ik voor een aantal jaren bij een aannemer aan de slag. Het vormde een mooie basis”, zegt Bas. “Van hieruit heb ik het bedrijf steeds verder uitgebreid met eigen personeel, inleenkrachten en een groot machinepark. Op een gegeven moment waren we werkzaam voor vrijwel alle grote infra-aannemers van Nederland. Een mooie periode, maar niet de gelukkigste uit mijn leven. Ik zat vooral op kantoor in plaats van op de graafmachine, waar echt mijn passie ligt.”

Al tientallen jaren verzorgt Van der Ploeg Kraanverhuur voor menig infra-aannemer allerhande grondwerk in de regio Amsterdam.

Geproefd aan Doosan

Uiteindelijk is Bas toch weer op de graafmachine gestapt. Met dank aan zijn zoon Bram die sinds 2017 het bedrijf is komen versterken. “Bram regelt sindsdien de planning. Verder is ook mijn vrouw actief in het bedrijf en verzorgt de boekhouding en administratie.” Momenteel is Van der Ploeg voornamelijk actief in de verhuurbranche. “We nemen ook wel eens projecten aan, maar het overgrote deel is op regiebasis. Zowel voor infra-aannemers, maar ook voor collegabedrijven. En dan voornamelijk in de regio Amsterdam. Gemiddeld zijn we met zo’n tien tot vijftien mensen en machines dagelijks in de weer.” Het machinepark is overigens sinds 2015 behoorlijk gewijzigd. “Ik was altijd fan van een ander merk, maar heb in 2015 voor het eerst geproefd aan de machines van Doosan. Toen heb ik de gok gewaagd en geïnvesteerd in een DX140W-3 mobiele graafmachine.”

Zoon Bram van der Ploeg is in 2017 het bedrijf komen versterken.

Top service

Van der Ploeg is uiterst tevreden met Doosan, maar blijft kritisch. “In het begin hadden we wel wat problemen met de DX140W-3, en dan vooral met het automatisch regenereren. Dat zorgde voor wat rookontwikkeling. In samenspraak met Doosan Nederland is dat allemaal keurig opgelost. Het is absoluut een goede machine, maar voor ons is het hele plaatje ook belangrijk. We hebben zelf geen monteur in dienst, dus zijn afhankelijk van de service van Doosan Nederland. En die is werkelijk top. Dat hebben ze echt goed voor mekaar.” Inmiddels beschikt Van der Ploeg Kraanverhuur over vier machines van Doosan. “Onze eerste DX140W-3 heeft al 11.000 uren gedraaid en loopt, afgezien van de opstartproblemen, nog altijd probleemloos. Daarnaast beschikken we over een exemplaar van de DX140W-5, een 170-5, en onlangs is er een jong gebruikte DX140W-7 bijgekomen met een paar honderd uur op de teller. ”

De vloot bestaat inmiddels uit diverse Doosan-machines, zowel mobiel als op rups.

Doosan heeft me echt positief verrast, benadrukt Bas. “Het is een degelijk merk met goede en complete machines. Met aandacht voor comfort voor de machinist, ook niet geheel onbelangrijk. Alles zit erop en eraan. En zoals gezegd is de service van Doosan Nederland top. Alles klopt gewoon.” Ambities heeft Bas niet zozeer, zijn zoon Bram des te meer. “Laat mij maar gewoon draaien op de machine, dat is het mooiste wat er is. Maar Bram heeft al aangegeven dat hij straks het bedrijf weer verder wil uitbreiden. Hij is jong en barst van de ambities. Ik zal hem daarin ondersteunen, net zoals mijn vader dat destijds deed bij mij.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.