Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Complete IVECO S-WAY met 480 pk voor Transportbedrijf de Hondsrug

Complete IVECO S-WAY met 480 pk voor Transportbedrijf de Hondsrug

In combinatie met de nieuwe truck hebben zij ook een multifunctionele kipper oplegger aangeschaft die rondom voorzien is van camerasystemen, zodat de chauffeur volledig zicht heeft rondom het voertuig. Met de komst van de IVECO S-WAY wordt het wagenpark uitgebreid naar 18 trekkende eenheden.

Transportbedrijf de Hondsrug is gespecialiseerd in het transport van zand, grind en beton. Daarnaast verzorgen zij nevenactiviteiten zoals het vervoeren van cement en droge mortel. De IVECO S-WAY wordt ingezet voor opdrachtgever Vos Zand & Grind BV om voornamelijk zand te transporteren naar diverse locaties in Nederland. De IVECO S-WAY is gehuld in de huisstijl van Vos Zand & Grind, waardoor deze een metallic zilveren uitstraling heeft gekregen. 

Hoog netto laadvermogen

Eigenaren Hans en Gerrie Fuhler hebben namens Transportbedrijf de Hondsrug gekozen voor een rondom luchtgeveerde IVECO S-WAY met 480 pk, omdat zij hiermee dagelijks zo’n 33 ton per rit en circa 45.000 ton op jaarbasis aan zand en grind vervoeren. Het woog in de keuze voor een nieuwe truck in grote mate mee dat de S-WAY een laag eigen gewicht kent van zes ton, waardoor Transportbedrijf de Hondsrug met haar nieuwe 50 tons combinatie een hoog netto laadvermogen overhoudt. Daarnaast is de chauffeur vanaf de introductie al laaiend enthousiast over de IVECO S-WAY, waardoor hij deze sterk heeft aanbevolen bij zijn leidinggevenden.

Bovendien is het voor Transportbedrijf de Hondsrug erg prettig dat zij kunnen bouwen op een betrouwbare, sterke en EGR loze FPT-motor. De IVECO S-WAY kent hierdoor een laag brandstofverbruik en minimale onderhoudskosten. De service van Cornelis Bedrijfsauto’s, de persoonlijke aandacht en de prettige omgang met de medewerkers van de IVECO-dealer in Hoogeveen gaven de doorslag om voor de S-WAY te kiezen.

Luxueus uitgerust

De nieuwe trekker van Transportbedrijf de Hondsrug is af-fabriek voorzien van een luchtgeveerde vooras met brede 385/55R22,5 banden, een lederen stuurwiel en twee geventileerde stoelen. Door de aanwezigheid van een koelkast met vriesvak, een extra koelbox en een Hi-Connect infotainmentsysteem met Apple Carplay, Android Car en TomTom trucknavigatie, heeft de chauffeur alle luxe aan boord in zijn thuis weg van huis. Op aanvraag heeft Cornelis Bedrijfsauto’s in Hoogeveen SKY-EYES RVS lampenbeugels met Lazer Lights en LED-zwaailampen op het dak gemonteerd. Daarnaast heeft de IVECO-dealer ook gezorgd voor een SKY-LIGHT-VISOR RVS beugel met LED werklampen achter de dakspoiler. De IVECO S-WAY is verder compleet uitgerust met LED-verlichting en een lichtbak waar de naam van de opdrachtgever in is verwerkt. Als kroon op het verlichtingswerk is op verzoek van de chauffeur het IVECO logo voorzien van LED-verlichting.

Communicerende oplegger

Speciaal voor de komst van de IVECO S-WAY heeft Transportbedrijf de Hondsrug ook een nieuwe kipper oplegger aangeschaft die rechtstreeks communiceert met de chauffeur. Hij kan de kipper met één druk op de knop in beweging brengen via een eenvoudig bedieningssysteem in de cabine. Daarnaast kan hij vanuit zijn positie achter het stuur via een extra boordcomputer alle data aflezen over de oplegger. De IVECO S-WAY is door Cornelis Bedrijfsauto’s verder voorzien van een hydraulische PTO-opbouw met een hoog koppelvermogen. Hierdoor kan Transportbedrijf de Hondsrug dagelijks onder een hoge druk van 250 tot 350 bar werken en moeiteloos een grote lading aan zand of grind vervoeren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.