Platform over civiele techniek & infrastructuur
Thema's

Compleet en veelzijdig in funderingsboormaterieel

Foto 1 – STDS-Jantz kopiëren
Beeld uit de productiehal van STDS-Jantz met tools voor het boren van secanspalenwanden. (Beeld: STDS-Jantz)

Tekst | Chris Elbers

Beeld | STDS-Jantz/N.U.B. Engineering

14 april 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Naast boormaterialen, hydraulische boormotoren en accessoires voor verschillende soorten ondergronden biedt de van oorsprong Duitse producent sinds enkele jaren ook complete mini-heimachines. Oplossingen die stuk voor stuk in eigen huis worden bedacht en uitblinken in degelijkheid en gebruiksvriendelijkheid. Het zijn kwaliteiten waarvan steeds meer funderingsspecialisten de volle vruchten plukken. Ook in Nederland…

Marnik Janssens is namens STDS-Jantz vertegenwoor-diger voor onder meer de Benelux. (Beeld: STDS-Jantz)

Bij STDS-Jantz en het Schotse zusterbedrijf N.U.B. Engineering ligt de focus vol op afnemers in de funderingsbranche, zo blijkt uit de woorden van Marnik Janssens, namens het bedrijf vertegenwoordiger voor onder meer de Benelux. Opererend vanuit het verkoopkantoor in het Belgische Ternat kent hij de wensen en behoeften van de moderne funderingsspecialist als geen ander. Ook wanneer deze in Nederland actief is. “Dankzij ons uitgebreide en divers samengestelde assortiment kunnen we op elk funderingsvraagstuk een passend antwoord geven”, aldus Janssens. “Dat doen we allereerst met een flinke batterij materieel die onder onze eigen bedrijfsnaam wordt verkocht aan met name afnemers in de funderingswereld. Een van de belangrijkste producten in dat kader zijn onze avegaarboren. Breed toepasbare producten die leverbaar zijn met zowel een volle als een holle koppeling. Die laatste variant is uitermate geschikt voor mortelschroefpalen. Verder zijn we in de Benelux vertegenwoordiger van de producten van de Duitse fabrikanten Betek en Emde, fabrikanten van respectievelijk slijtonderdelen en ankermaterialen.”

Boorbuckets en avegaarboor voor Kelly drilling. (Beeld: N.U.B. Engineering)

Totaalpakket

De verschillende productoplossingen van STDS-Jantz sluiten niet alleen perfect op elkaar aan, samen vormen ze tegelijk een welkom totaalpakket. Voor elke funderingstechneut. Logisch dat de geavanceerde producten wereldwijd worden gebruikt tijdens vele spraakmakende projecten. Funderingsbenodigdheden die op de Nederlandse markt als uiterst populair gelden, betreffen de mini-heimachines van STDS-Jantz. Eerder al werden verschillende afnemers in Engeland op maat bediend met deze flexibele en breed inzetbare krachtpatsers. De pijlen van Janssens zijn er nu op gericht om ze ook binnen de Benelux vol onder de aandacht te brengen. “Deze compacte heimachines van het merk Premodrill sluiten perfect aan op de behoeften van heibedrijven en bewijzen hun waarde vooral op moeilijk bereikbare plaatsen”, zegt Janssens. “Met de producten van Betek en Emde maken we het plaatje compleet. Betek biedt onder meer aanlas-tanden met hardmetaal of boortanden in tandhouders. Deze aanlastanden worden onderaan de boorpunt gelast om zowel efficiënter als door harde lagen heen te kunnen boren. Daarnaast voorzien we via Emde in een breed gamma boormaterialen voor ankerboormachines, zoals insteekeindes, spoelkoppen, hamerstangen, boorkronen, beitels en verloren boorpunten.”     

Boor voor grondverdringende schroefpalen, op maat gemaakt voor de klant. (Beeld: STDS-Jantz)
Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Frank Wekking

Projectmanager

Meer online zichtbaarheid creëren via Grond/Weg/Waterbouw? Neem contact met mij op.

0%

    Stuur ons een bericht