Platform over civiele techniek & infrastructuur
Bruggen & Tunnels

Combinatie Mobilis-Iris neemt John Frostbrug onder handen

IMG_4871-mobilis

5 november 2021 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

In opdracht van Rijkswaterstaat gaat de combinatie Mobilis – Iris het groot onderhoud aan de John Frostbrug in Arnhem uitvoeren. Deze monumentale brug, vooral bekend als het iconische landmark van Operatie Market Garden, is 1 van de belangrijkste verkeersbruggen die Arnhem-centrum over de Nederrijn verbindt met Arnhem-Zuid en de A325. 

Ingrijpende hersteloperatie

TBI-onderneming Mobilis is verantwoordelijk voor de beton-activiteiten en de Belgische firma Iris Industry Solutions zal de conserveringswerkzaamheden aan de staalconstructies voor haar rekening nemen. De werkzaamheden starten in het voorjaar van 2022. Vanaf eind juli tot en met begin september zal de brug afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen gedurende de werkzaamheden wel gebruik maken van de John Frostbrug. 

De werkzaamheden bestaan in hoofdlijnen uit het herstellen van staalconserveringen en betonconstructies inclusief de engineering, verhardingen (asfalt- & slijtlagen), vervangen voegovergangen en herstelwerkzaamheden aan de historische metsel-, voeg- en natuursteenwerken. 

Robert Jan Feijen, directeur Mobilis: “Voor de combinatie Mobilis-Iris is dit een uitdagend project op een iconische locatie uit de Nederlandse geschiedenis. Het brede scala aan werkzaamheden draagt bij aan een verdere continuering van ons track-record op renovatieopgave voor bruggen”.

Emissieloze bouwplaats

Innovatie en duurzaamheid waren belangrijke uitgangspunten in de uitvraag naar de markt. Dit project is een pilot in het kader van de emissieloze bouwplaats van Rijkswaterstaat. In die hoedanigheid zullen wij een nagenoeg volledige geëlektrificeerde bouwplaats hebben en zeer minimaal gebruik maken van fossiele brandstoffen voor het toe te passen materieel. Door een slimme fasering en bouwlogistiek kunnen we niet alleen duurzaam werken met beperkte emissies, maar minimaliseren wij ook nog eens de overlast voor omgeving en de weggebruikers.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%