Platform over civiele techniek & infrastructuur
CO2-prestatieladder in het bedrijf ‘Het motiveert om de CO2-reductie te kunnen volgen’

CO2-prestatieladder in het bedrijf ‘Het motiveert om de CO2-reductie te kunnen volgen’

Zolang het bedrijf bestaat is het al vertegenwoordigd op de InfraRelatiedagen. DAGnl is gegroeid en het aantal disciplines is uitgebreid, maar de jaarlijkse beurs blijft een vast evenement op de agenda. “Hier liggen onze roots en wordt veel kennis uitgewisseld.” 

Op dit moment telt DAGnl zeven vestigingen, verspreid over het land. Veel opdrachtgevers kiezen voor DAGnl, omdat het bedrijf meerdere disciplines in huis heeft.

“DAGnl is eigenlijk een groep van adviesbureaus”, vertelt Dennis van der Voet, directeur van DAGnl. “Elk met zijn eigen expertise en identiteit. De grootste gemene deler is het oog voor de omgeving. Met name als bedrijven de juiste balans zoeken tussen duurzaamheid en efficiency, kunnen ze bij ons rekenen op het beste, onderbouwde advies. Of het nu gaat om ontwerp, realisatie of onderhoud, we zorgen voor een betere leefomgeving.”

Geïntegreerd advies

“De inrichting van een project vraagt in de regel om meerdere disciplines”, vervolgt Van der Voet. “Binnen een project kunnen bijvoorbeeld archeologische, milieutechnische en stedenbouwkundige aspecten een rol spelen. Je kunt hiervoor drie deskundigen benaderen, maar beter worden die aspecten vanaf het eerste moment geïntegreerd in één advies. Bij DAGnl worden alle adviezen zo geformuleerd. Bovendien zijn onze mensen praktisch en oplossingsgericht. Het merendeel van hen heeft buiten gewerkt en weet hoe het advies in de praktijk uitwerkt.”

Onze mensen weten hoe een advies in de praktijk uitwerkt.

De Vlierlanden

Een aansprekend voorbeeld van een project waarin meerdere disciplines aan de orde zijn is het nieuwbouwproject De Vlierlanden in Ommen, waar 215 nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd. DAGnl is al sinds 2016 bij het project betrokken, vanaf de eerste ideeën tot en met de realisatie. Van der Voet: “Alle expertises die nodig zijn om dit project te realiseren zijn in huis. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel en dus worden bij elk ontwerp de nieuwste mogelijkheden afgewogen en meegenomen. In de Vlierlanden is bijvoorbeeld het regenwater losgekoppeld van het riool. In het ontwerp zijn wadi’s opgenomen en infiltratievoorzieningen.”

CO2-prestatieladder

“Als sterk groeiend bedrijf zijn wij ons ervan bewust dat we de CO2-uitstoot moeten beperken”, vervolgt Van der Voet. “Om die reden hebben we binnen DAGnl de CO2-prestatieladder geïmplementeerd. Hiermee hebben we niet alleen onze uitstoot in beeld, maar ook het resultaat van de inspanningen die we doen om de uitstoot te verminderen. Dat motiveert geweldig. We kunnen dit ook voor onze klanten doen. We willen de bezoekers van de InfraRelatiedagen hierover graag informeren. Beter voor het milieu, nu en in de toekomst.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.