Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Cloud software voor GWW & infra: betere info en hogere marge

Cloud software voor GWW & infra: betere info en hogere marge

Als marktleider op het gebied van bouwmanagementsoftware via de cloud heeft Exact met het toekomstbestendige Exact Online Bouw inmiddels duizenden professionele gebruikers gedigitaliseerd en geautomatiseerd. Het circa zeven jaar geleden geïntroduceerde alles-in-een platform is na een doorontwikkeling sinds kort ook geschikt gemaakt voor de GWW- en infrasector. Daarbij blijkt goed te zijn geluisterd naar de binnen de branche actieve bedrijven. Met de uiterst gebruiksvriendelijke web based applicatie biedt Exact grote en kleine bedrijven dé oplossing om alle bouwgerelateerde werkzaamheden op kantoor en werklocatie in kaart te brengen. Nauwkeurig, real-time en zonder ook maar enig omkijken. 

Alle informatie altijd en overal toegankelijk dankzij het werken in de cloud. Kantoor en werklocatie staan realtime met elkaar in verbinding.

Exact Online Bouw is speciaal ontwikkeld om traditionele processen in de bouwwereld te vereenvoudigen. Als het gaat om (project)administratie, maar ook qua planning en projectbeheer. De meest complete mobiele oplossing die momenteel voor de bouwsector voorhanden is, heeft inmiddels al aan meer dan 1 miljoen bouwprojecten bijgedragen. Een score die alles te maken heeft met de vele voordelen die het geavanceerde digitale fundament de gebruiker oplevert. “Met Exact Online Bouw is je administratie altijd op orde”, zegt Hielke Rijpstra, product manager van de bouwoplossing van Exact. “Bovendien zorgt de software voor minder fouten, een betere kwaliteit, méér marge en een efficiëntere samenwerking tussen je medewerkers, onderaannemers en de opdrachtgever. Het resultaat van dit alles: een betere informatievoorziening en meer winstgevende projecten.”

Eén centraal systeem

Rondom het gebruik van Exact Online Bouw zijn snelheid en actualiteit de sleutelbegrippen. De software geeft overal en op elk gewenst moment direct resultaat én controle. Op het vlak van projectmanagement, kwaliteit en veiligheid, financieel beheer en bouwtechnologie. “Projectgegevens, werktekeningen, materieelbeheer, het aantal gewerkte uren en de verbruikte materialen: alle benodigde projectinformatie is real-time en binnen enkele ogenblikken beschikbaar”, licht sales manager Michel Doornbos toe. “Daartoe maken kantoor en werklocatie gebruik van één centraal systeem. Je bent dus altijd verzekerd van een volledig geïntegreerde boekhouding. Bovendien kun je het pakket met ruim 370 zakelijke apps linken. Het maakt dus niet meer uit waar je werkt of welk apparaat je gebruikt. Je beschikt altijd over de info die je zoekt.”

De buitendienst kan eenvoudig gegevens, zoals urenregistratie, registreren via de handige mobiele app. Dit is direct zichtbaar op kantoor.

Functionaliteiten

Binnen de oorspronkelijke versie van Exact Online Bouw ligt de nadruk vooral op de basisprocessen die binnen zowat elke bouwgerelateerde onderneming spelen. Aan de onlangs gelanceerde doorontwikkeling zijn op basis van gesprekken met GWW- en infrabedrijven óók kenmerkende sectoraspecten toegevoegd. “Door het bestaande pakket van verschillende specifieke functionaliteiten te voorzien, spelen we naadloos in op de wensen en behoeften van GWW- en infraondernemingen”, vervolgt Rijpstra. “Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan materieelregistratie en -beheer en het samenstellen van afrekenstaten. Verder is het mogelijk om een koppeling te maken met andere softwareproducten, zoals Centix.” Een ander sectorspecifiek probleem wordt met de onlangs gepresenteerde softwarevinding eveneens definitief getackeld. “In de GWW worden in de vorm van onder meer urenbriefjes en werkbonnen heel veel zaken nog op papier vastgelegd”, aldus Doornbos. “Dat is niet alleen heel omslachtig en tijdrovend, de verwerking ervan levert ook een vertekend beeld op van de werkelijke projectstatus. Met alle ongemakken of zelfs schade van dien. Ook daaraan maakt dit product definitief een einde.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.