Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Circulaire grondkeringen in de GWW passen perfect in de duurzame toekomstvisie van Nederlandse overheden
De Circore producten passen perfect in de duurzame toekomstvisie van Nederlandse overheden. Inmiddels kiest éénderde van de waterschappen voor Circore.

Circulaire grondkeringen in de GWW passen perfect in de duurzame toekomstvisie van Nederlandse overheden

Het is niet nieuw dat overal in Nederland gezocht wordt naar manieren om een zo hoog mogelijk percentage van afval te recyclen. Wat wél vrij nieuw is, is dat er middels een uniek proces circulaire, duurzame én betaalbare grondkeringen worden gemaakt van gerecyclede auto’s. Emil Golshani, internationaal accountmanager bij Circore, vertelt waarom het zo interessant is voor Nederlandse overheden.

Hoogwaardige kwaliteit én duurzaam

De hoogwaardige Circore-producten zijn onderhoudsarm en hebben een lange levensduur wat zorgt voor een enorme kostenbesparing. “In vergelijking met hardhout praat je bij kantbeschoeiingen al snel over een besparing van 51%, bij damwanden zelfs tot 61%”, zegt Golshani en hij kijkt er dan ook niet van op dat inmiddels éénderde van de waterschappen Circore inzet. “Het sluit ontzettend goed aan bij de groeiende vraag naar circulaire, duurzame en betaalbare oplossingen. Met een verwachte technische levensduur van minimaal 50 jaar hebben provincies, gemeentes en waterschappen jarenlang geen omkijken naar onze circulaire grondkeringen.”

Circore maakt circulaire, duurzame, onderhoudsarme én betaalbare grondkeringen van gerecyclede auto’s.

Duurzame toekomstvisie

“Bovendien kun je zo voldoen aan de doelstellingen die door de overheid zijn opgesteld als het om circulair inkopen op een project gaat, óók vanwege de zeer positieve MKI-waarde en de lage CO2-footprint.” Golshani: “Wij geven een hoge prioriteit aan circulair denken. Niet alleen bij het plaatsen nu, maar ook kijkend richting het einde van de levensduur van de toegepaste producten, waarbij het goed is te weten dat onze producten tot wel zes keer toe kunnen worden gerecycled, zonder krachtsverlies van de vezels.”

Grondstoffen

Op de vraag of er wel genoeg grondstoffen zijn, als de afname van Circore producten in de toekomst groter wordt, heeft Golshani een geruststellend antwoord: “Op dit moment wordt slechts 1% van de beschikbare grondstoffen gebruikt. Dat betekent dat we nog enorm kunnen groeien.” Hij besluit: “Ik kijk graag met advies- en ingenieursbureaus naar oplossingen die Circore kan bieden bij huidige vraagstukken.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.